Quote_teken_links

AFTRAP 650 JAAR STADSRECHTEN WOERDEN 

In 2022 viert Woerden 650 jaar stadsrechten. De aftrap van de voorbereidingen vond 20 januari plaats in het gemeentehuis. De gemeente wil er een feestjaar van maken met activiteiten voor en door iedereen.

 

‘Woerdenaren zijn én eigen én wijs. Woerdenaren zijn ondernemend en doen. Vaak op hun eigen wijze. En natuurlijk zijn Woerdenaren wijs met woerden. Wie wil er nou niet in Woerden wonen?’ Met deze woorden onthulde Will Stoof van het bestuur 650 jaar stadsrechten het thema voor het feestjaar 2022. “WoerdenWijs” wordt de leidraad voor alle activiteiten in dat jaar. Inwoners zijn van harte uitgenodigd om hun ideeën kenbaar te maken en mee te denken, te doen en te vieren. Op zaterdag 12 maart 2022 vindt het openingsfeest plaats. In de maanden daarna volgen allerlei activiteiten.

 

Comité van Aanbeveling

Een Comité van Aanbeveling, bestaande uit betrokken Woerdenaren, stimuleert de initiatieven die binnenkomen. Ook coördineert en verbindt zij de vele activiteiten. De leden doen dit ieder vanuit een specifiek aandachtsgebied. Leden van het comité zijn Angela Koot (Cultuur en Erfgoed), Brigit Colaris (Welzijn, Sociaal Maatschappelijk), Carolien Gerritsen (Educatie), Bas Kleinveld (Communicatie en secretaris), Frank van der Heijden (Sport), Gijs Okkerman (Evenementen), Hans Cools (penningmeester bestuur), Peter van Herk (Sponsoring), Victor Molkenboer (voorzitter), Inès Wesselingh (ambtelijk contactpersoon) en Will Stoof (coördinator Woerden 650).

 

Het Comité van Aanbeveling is op zoek naar Woerdenaren met een leuk idee of Woerdenaren die graag mee willen helpen aan een onvergetelijk feestjaar in 2022. Ideeën en hulp kunnen worden gemeld via info@woerden650.nl.