Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

Jeichien Plantema, eigenaar van Perfect Events. Geniet van mooie concepten en blije klanten. Werkt graag samen met creatieve partners die anders kunnen denken. Partner van de liefste, Michiel, en trotse moeder van twee prachtige mannetjes, Simon van negen en Floris van zes jaar. Houdt van koken, lezen, reizen en onderzoeken. 

jeichien@perfectevents.nl | 0306364729 

Alles wat je aandacht geeft, groeit!

19 april 2022 | 2 minuten lezen

Kent u de quote: ‘Alles wat je aandacht geeft, groeit’? Deze quote staat mij al jaren bij en ik hoor haar nog met regelmaat voorbijkomen. Voor mij is het meer dan alleen een citaat, het is ook een wijze les! Als je bijvoorbeeld aandacht geeft aan negatieve gedachten, dan groeit dit vanzelfsprekend ook. Logischerwijs heeft iedereen weleens negatieve gedachten, vooral in deze tijd. Alleen slaat dit soms over in piekeren. Dan is het net als schommelen: je komt niet echt verder, maar het houdt je wel bezig. Mijn eerste advies luidt dan ook: focus op alle mooie en goede dingen en geef daar je aandacht aan. Dit zorgt voor groei. Zelf besteedde ik hier de afgelopen periode extra tijd aan. Ik merkte op dat als ik het negatieve geen aandacht geef, ik ruimte ervaar om mooie elementen op te merken.

Wat mij ook in die tijd inspireerde, was een documentaire op Netflix: The Biggest Little Farm. Ik beveel deze documentaire  van harte aan! De film vertelt namelijk het inspirerende verhaal van cameraman John Chester en zijn vrouw, chef Molly Chester, die in hun appartementje in Santa Monica dromen van het boerenleven. Met een beetje onbedoelde aanmoediging van hun hond Todd, kopen ze een uitgeput stuk grond van tachtig hectare. In zeven jaar tijd transformeren zij het tot een bloeiende en groeiende oase. Hier bedrijven zij landbouw in harmonie met de natuur. 

‘Inmiddels is Emma de ster van de film én van de boerderij’

Ugly Betty

Tijdens het bekijken van deze documentaire kreeg ik opnieuw deze mooie les: ‘Alles wat je liefde geeft, groeit’. Waar denkt u bijvoorbeeld aan bij de naam “Ugly Betty”? In dit geval was het de naam van het magere, ietwat treurige, bruine varken op de boerderij. Mogelijk kostte het de verkoper moeite om een nieuw huis voor Ugly Betty te vinden… Maar John en Molly hoefden daar niets van te weten: zij zagen in haar de perfecte aanvulling op de boerderij. Ze gaven haar de nieuwe naam Emma. Emma kreeg een fijne modderpoel en gemarineerde salades met speciale dressings, #sterallures. John en Molly gaven haar alles wat ze nodig had om haar persoonlijkheid beetje bij beetje te ontwarren. Inmiddels is Emma de ster van de film én van de boerderij.

Met wat kleine aanpassingen kom je dus tot zo’n prachtig resultaat. Zolang je maar de mogelijkheden ziet. En weet u? Dit werkt ook voor uw relaties en medewerkers. We komen tenslotte uit een gekke tijd en door de wereldwijde problematiek is het niet gek dat we ons wat ontheemd voelen…

OntwikkelingenHoreca & RecreatieEventsLekstroomLopikerwaard