Quote_teken_links

APPARTEMENTENCOMPLEX VLISTERHOF OFFICIEEL GEOPEND

Op vrijdag 23 oktober vond de opening plaats van het nieuwe appartementencomplex ‘Vlisterhof’ aan de Binnenhof in Lopik. In aanwezigheid van de vorige eigenaren, opende wethouder Gerrit Spelt het nieuwe complex.

Het pand is vernoemd naar de gebroeders Van der Vlist, de oorspronkelijke eigenaren en bewoners van het voormalige winkelpand. In opdracht van de vastgoedontwikkelaars Jan Boonacker en Erwin van Wijk heeft Arco Architecten uit Oudewater, het ontwerp verzorgd voor het verbouwen van een voormalig winkelpand met twee appartementen naar een gebouw met vijftien appartementen.

‘Het pand was door de bestaande kolommenstructuur flexibel in te delen en de achtergevel van het pand is met zo’n twee meter uitgebreid om het project financieel rendabel te maken. Verder is de gehele gevel gestript en opnieuw opgetrokken.  In samenwerking met aannemer Suijker Benjamins is er natuurinclusief gebouwd en zijn er zwaluw- en vleermuiskasten aangebracht zonder het gevelbeeld te verstoren. Door deze aanpak zijn er binnen het beschikbare bouwbudget, nieuwe duurzame en betaalbare senioren- en starterswoningen toegevoegd in het centrum van Lopik’, aldus architect Chris van Heeswijk.