Quote_teken_links

ARCO ONTWERPT SCHUURWONING IN DE POLDER

Jan Kwakernaak van Arco Architecten uit Oudewater stond voor een uitdagende klus, het ontwerpen van zijn eigen huis. Het werd een energieneutrale schuurwoning in de polder van Papekop; die door Hagoort Bouw uit Papekop werd gebouwd.

Het huis gaat geheel op in het landschap, want op de plaats stonden altijd al schuren. Het huis heeft een constructie van zware, eikenhouten balken die scherp afsteken tegen de met zwart larikshout betimmerde gevels.  Naast de woning is een grote, vrijstaande berging gebouwd waarvan het dak vol ligt met zonnepanelen. Het huis wordt verwarmd of gekoeld door middel van een aardwarmtepomp en heeft een kleine waterzuiveringsstallatie. Dit omdat de woning te ver van de openbare weg afligt om aangesloten te kunnen worden op het riool.

‘Dit alles was reden genoeg voor het complete college van B&W van de gemeente Oudewater om een werkbezoek af te leggen en het energieneutrale huis te bekijken. Zij vertrokken zeer enthousiast en wij zijn vooral trots op het resultaat’, aldus Jan Kwakernaak.