Quote_teken_links

ARCO VERDUURZAAMT MONUMENTALE GEBOUWEN
OP HET LANDGOED LINSCHOTEN

ARCO Architecten uit Oudewater draagt een steentje bij in de nationale verduurzamingstaak van het Landgoed Linschoten, zo worden diverse boerderijen op het Landgoed Linschoten hierop voorbereid. Ondanks de verduurzamende ingrepen blijft het monumentale karakter behouden.

‘Er komt steeds meer de wens tot het verduurzamen van gebouwen. Dit speelt niet alleen bij hedendaagse bouw, maar ook monumenten ondergaan steeds vaker een verduurzamingsronde. Door de huidige wetgevingen maar ook moreel plichtsbesef om in een duurzaam gebruik te kunnen voorzien én om het gebruik van fossiele brandstoffen te reduceren is er de laatste tijd steeds meer vraag tot het verduurzamen van gebouwen. Op dit moment wordt er bijvoorbeeld ook een zeventiende-eeuwse stadswoning in Maarssen in gasloze uitvoering door ons opgeleverd.’, aldus Jan Schoonderwoerd.

ARCO Architecten heeft een uitgebreide expertise in het verduurzamen van gebouwen, monumentale gebouwen in het bijzonder. Een dubbele certificering hierop geeft zowel opdrachtgever als vergunningverlener vertrouwen op een deugdelijke uitvoering waardoor het gebouw weer lange tijd naar wens kan worden gebruikt.