fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Max Brandt

Danny Boere is ondernemer. In het dagelijks leven is hij accountant, belastingadviseur en vennoot bij Oudshoorn & Schoe Accountants en Belastingadviseurs B.V. In zijn vrije uren besteedt Danny veel tijd aan vrijwilligersactiviteiten. Motto: alles wat je geeft, krijg je een keer terug.

dboere@oudshoornschoe.nl

0348-418816

Balans

3 oktober 2022 | 2 minuten lezen

Wat een vreselijk woord is het eigenlijk, ik hoor het veel te vaak. Dit kan ook komen door mijn werk als accountant natuurlijk. Dan moet alles altijd in balans zijn, en daar word ik dan wel weer gelukkig van.

Maar weet je, in heel veel dingen is er weinig tot geen balans en daar lopen we allemaal tegenaan. Ik wel in ieder geval, toen ik weer op de weegschaal stond na de vakantieperiode. Toen dacht ik: ‘Zo, die balans is even zoek.’ Maar ik steun mijzelf met de gedachte dat het ook wel weer goed komt.

En dat komt het ook. Maar ja, zeg dat nu maar tegen de mensen die een enorme disbalans voelen in het dagelijkse leven. Met name op financieel gebied. Door alle onrust die momenteel speelt in de wereld, hebben veel mensen het lastig. Hoge inflaties, torenhoge energie- en gasrekeningen, dure boodschappen, het helpt allemaal niet mee.

‘Zij moeten de handschoen oppakken en met regelingen komen waar de mensen direct iets aan hebben’

Ik kan dat niet veranderen, maar met elkaar kunnen we dat wel. De overheid voorop. Zij moeten de handschoen oppakken en met regelingen komen waar de mensen direct iets aan hebben. Ze doen hun uiterste best, maar veel uitvoeringsorganisaties zijn er niet op ingericht om snel en accuraat te handelen. Kortetermijnbeleid over het uitvoeren van regelingen is in deze tijd van nood nodig, maar langetermijnbeleid om de uitvoeringsinstanties een heel stuk flexibeler te maken, is wellicht nog wel harder nodig.

Het is natuurlijk makkelijk om naar de overheid te wijzen, maar wij hebben zelf als werkgever en als individu ook een taak hierin. Door goed te luisteren naar de mensen om je heen, kun je achterhalen waar de problemen zitten. Hierdoor kun je goed anticiperen op wat mensen nodig hebben. Hierbij kunnen wij ook helpen om de financiële balans deels terug te brengen. Er zijn heel veel bedrijven die al financiële compensaties hebben gegeven aan hun medewerkers. Hetzij in de vorm van een eenmalige bijdrage, hetzij een structurele verhoging van het salaris. Wij hebben als kantoor ook de “luxe” om dit te doen. En ik zie dan vervolgens blije mensen om mij heen. Dat geeft mij dan weer een voldaan gevoel.

Helaas nog niet zo voldaan dat ik ’s avonds de hapjes laat staan, maar zoals gezegd: dat komt goed!

OntwikkelingenDienstverleningAccountancyWoerden