Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel
Bazen bespreken kansengelijkheid
4 juni 2021 | 1 minuten lezen

Het project JINC Baas van Morgen draait dit jaar om gelijke kansen op de werkvloer. Het merendeel van de 450 CEO’s, directeuren en politici die op 10 juni hun stoel afstaan aan ruim 550 kinderen van de basisschool en het vmbo, gaan samen met hun “vervanger” met dit thema aan de slag.

Non-profitorganisatie JINC verbindt het thema aan haar bekendste project omdat ze samen met jongeren én het bedrijfsleven (verder) na wil denken over gelijke kansen voor iedereen. ‘Afkomst, geslacht, geaardheid, gezondheid of religie zouden geen invloed mogen hebben op iemands kansen op de arbeidsmarkt’, zegt directeur Daniël Roos. ‘Iedereen is het daarover eens, maar de praktijk is weerbarstig.’ Daarom gaan de ruim 550 jonge bazen aan de slag met diverse concrete onderwerpen. Zoals: hoe stop je discriminatie in het wervingsproces of hoe zorgt een werkgever ervoor dat iedereen op de werkvloer zichzelf kan zijn?

 

Vanwege corona ziet JINC Baas van Morgen er iets anders uit dan normaal. ‘Door de onzekerheid over het heropenen van scholen en over de toegankelijkheid van bedrijven hebben we een digitale én “gewone” variant van het project opgesteld. Op het laatste moment kunnen scholen en bedrijven beslissen welke ze gaan uitvoeren. We hebben daarbij alles op alles gezet om een online programma op te stellen dat even impactvol is als het origineel.’ Aan JINC Baas van morgen doen o.a. Harold Goddijn (TomTom), Jeroen Zwinkels (Manpower), Jan van Zanen (burgemeester Den Haag), Mona Keijzer (staatssecretaris Economische Zaken en Klimaat), Tjeerd Bosklopper (Nationale Nederlanden), Anne Hettinga (Arriva Nederland) en Souâd El Hamdaoui (Euromast) mee.

OntwikkelingenSamenwerkingOnderwijs & CultuurUtrecht