Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

Frans van Seumeren is ondernemer, redder en eigenaar van FC Utrecht.
Frans houdt van uitdagingen, ook op sportief vlak!

Bedrijfselftal De Kraanvogels

8 juli 2021 | 2 minuten lezen

Fit. Het is een volkomen terechte waarheid. Een gezond lichaam bevordert een gezonde geest. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zelf heb ik gedurende mijn carrière, sport en werk altijd met elkaar gecombineerd. Hoe zwaarder de geestelijke uitdaging werd, hoe meer ik ervoor zorgde dat mijn lichamelijke conditie in orde was. Relativeren en ontspannen waren ook altijd goede hulpmiddelen. Alleen bij het ontspannen moest ik niet te lang in de kroeg blijven hangen, want dat had een averechtse uitwerking. Helaas is dat me meermalen overkomen.

Bij Van Seumeren Holland b.v. hadden we in het verleden een bedrijfselftal, “De Kraanvogels” geheten. Met dit elftal deden we mee aan bedrijfstoernooien en waren we zeker niet de slechtste, ook niet in de “derde helft”. Eén van de meest memorabele wedstrijden was een wedstrijd aan de Zuid-Belgische grens in Wallonië. Alleen het veld al, de eerste helft moesten we “bergop” spelen en de tweede helft “bergaf”. Dat waren wij als Hollanders van het vlakke land natuurlijk niet gewend. Een rumoerige wedstrijd, die werd afgesloten met een diner in het hotel waar wij overnachtten. De volgende ochtend werd ik opgewacht door de eigenaresse met tranen in haar ogen. Een aantal spelers had gemeend dat het wel leuk was om op het dak van het hotel te klimmen en ze waren er doorheen gezakt. Een duur grapje, buiten de rekening voor de consumpties.

‘Elke week zo’n veertig kilometer wandelen en af en toe een stukje fietsen moet voldoende zijn’

Vanaf toen heb ik maar besloten om geen interlands meer te spelen, want echt fit werden mijn werknemers daar ook niet van, alhoewel het voor de talenkennis niet slecht was.

De laatste vijftien jaar hebben mijn vrouw en ik altijd getracht om werken en fit zijn te combineren. We hebben grote wandel- en fietstochten door Europa gemaakt, al moet ik zeggen dat dit er door corona het laatste jaar aardig bij ingeschoten is. De kilootjes zijn er weer aardig bijgekomen.

Dit zal zeker ook gelden voor heel veel anderen, zeker omdat de sportscholen dicht waren. Gelukkig is het einde in zicht. We kunnen allemaal weer lekker fit worden en zeker voor de mensen van vijftig jaar en jonger is het tegenwoordig een “must” om er strak uit te zien. Voor een man als ik, inmiddels 71, is dat niet meer het allerbelangrijkste. De vrouwen lopen toch met een grote boog om mij heen. Elke week zo’n veertig kilometer wandelen en af en toe een stukje fietsen moet voldoende zijn. De boog kan niet altijd gespannen zijn.

Utrecht