Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

Mark Pot is de vijfde generatie bij POT Verhuizingen/Logistiek en sinds 2016 directeur/eigenaar van het familiebedrijf. Mark is als ondernemer gefocust op innovatie en kwaliteit en altijd op zoek naar verbinding. Mark won in 2020 de Gouden Parel regio Amersfoort en de regionale Parel.
POT Verhuizingen/Logistiek

Begin bij jezelf en deel

15 juli 2021 | 2 minuten lezen

Om topsport te kunnen bedrijven moet je topfit zijn. In de tv-sport is dat heel tastbaar. Topvoetballers zoals Lionel Messi en Lieke Martens krijgen ondersteuning op heel veel fronten. Het team van een topsporter kan bijvoorbeeld bestaan uit voedingsdeskundigen, een lifestylecoach, prestatiecoach, psycholoog enzovoorts. Er wordt alles aan gedaan om een topsportklimaat te creëren waarin optimaal gepresteerd kan worden. Ondernemen is ook topsport. Hoe zit dat bij jou en mij? Ook wij moeten fit zijn om te kunnen presteren, toch?

“Fit zijn” is zo’n lekker subjectief begrip. Voor een ieder kan het weer een andere betekenis hebben. Voor mij is fit zijn een goede balans vinden en houden tussen werk en privé, tussen fysiek en geestelijk en tussen presteren en ontspanning. En als ik daar een goed gevoel bij heb, ben ik fit. Makkelijk gezegd inderdaad. Zelf ben ik een perfect voorbeeld kan ik je vertellen. Niet omdat ik nou zo fit ben maar wel omdat ik zelf heb ondervonden dat fit zijn echt een randvoorwaarde is om te ondernemen en om gelukkig te zijn. Het ondernemerschap is het mooiste wat er is wat mij betreft, mits je de juiste balans kunt vinden. Voor mij persoonlijk blijft het bijsturen in deze snelle wereld een must. Tegelijkertijd is deze alertheid ook een belangrijk kompas voor mij zodat ik dicht bij mezelf blijf.

‘Ook wij moeten fit zijn om te kunnen presteren, toch?’
Hierin kunnen we heel veel van elkaar leren. Maar helaas is het nog een beetje een “roze olifant” onder ondernemers. Veel ondernemers worstelen met de balans, maar vinden dat een teken van zwakte en houden het dus voor zichzelf. Ik niet! Laten we van elkaar leren is mijn oproep. Iedereen heeft ermee te maken. Waar loop jij tegenaan en wat is jouw sleutel tot succes? Voor mij ligt de sleutel niet bij wat ik kan maar juist bij wat ik wil. Ik kijk niet naar mijn beperkingen of grenzen maar naar wat ik wil en hoe ik dat kan bereiken. Waarom zou ik niet om 17.30uur thuis kunnen zijn voor het eten of elke vrijdagochtend kunnen sporten? Voor mij is fit zijn de juiste keuzes maken waarin thuis, werk en ontspanning de juiste ruimte krijgen. Door je open te stellen en van elkaar te leren worden we sterker. En geloof me, bijna alle ondernemers zoeken naar de juiste balans. De één wat meer dan de ander, maar het is een gezamenlijke uitdaging. Al hebben we één belangrijke overeenkomst; iedereen wil in balans en fit zijn. Want een fit bedrijf begint bij jezelf!
Amersfoort