Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

Bij de nieuwe eventlocatie van BHG is écht van alles mogelijk

Brothers Horeca Groep (BHG) heeft een bijzondere nieuwe evenementenlocatie toegevoegd aan haar toch al indrukwekkende horeca-aanbod. Rob en Marco Peek zijn de nieuwe eigenaren van de horeca en evenementen van Fort bij Vechten, in hun geboortedorp Bunnik. Een parel in het groen en bovendien een heel veelzijdige locatie voor binnen- en buitenevenementen.

Fort bij Vechten bereik je via een smalle brug die loopt over het water van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Even waan je je in een natuurrijk buitengebied, maar de snelweg A12 is toch echt niet ver weg. ‘Juist dat is ook wel het unieke van deze locatie’, zegt Marco. ‘Het ligt perfect gelegen in een driehoek van Utrecht, is goed bereikbaar, maar is ook heel groen en stil, waardoor je het gevoel hebt midden in de natuur te zijn. Bovendien is er ook nog het historische karakter wat het Fort het bezoeken waard maakt. Je kunt Fort bij Vechten gebruiken als uitvalsbasis voor een mooie wandeling door Landgoed Amelisweerd, het Waterliniemuseum bezoeken en natuurlijk fantastische evenementen organiseren.’

Want dat is waar de broers met Fort bij Vechten, zo’n 23 hectare groot, op mikken: een veelzijdige evenementenlocatie waar zo goed als alles mogelijk is. Ze namen het over toen de horeca door corona zo goed als op zijn gat lag. ‘We hebben ons de afgelopen tijd ook wel eens afgevraagd of we 24 jaar geleden wel de goede keuze hebben gemaakt om de horeca in te gaan’, lacht Rob. ‘Dus het klinkt misschien uitdagend dat we juist dan zo’n locatie overnemen. Wij hadden dit echter al jaren op het oog. Fort bij Vechten biedt ons de kans om nog meer te bieden en echt onderscheidend te zijn.’

‘Je kunt hier – letterlijk – alle kanten op’

Veel buitenruimte
Patrick van den Brink is verantwoordelijk voor de evenementenlocaties van BHG en heeft ook Fort bij Vechten onder zijn hoede genomen. Hij ziet het al helemaal voor zich: familie-uitjes met de tokkelbaan en pijl- en boogschieten, trouwerijen, bedrijfs-evenementen en zelfs (food)festivals. ‘Er is hier zoveel mogelijk. Het Fort heeft een capaciteit van vijfduizend man op vergunning. Er zijn verschillende zalen waar alles van een vergadering tot een trouwerij te organiseren is. Maar we hebben ook een brasserie waar mensen gewoon voor een kopje koffie of een lekkere lunch kunnen aanschuiven. We hebben hier ook heel erg veel buitenruimte en we denken dat evenementen zich de komende tijd toch vooral buiten gaan afspelen. Je kunt hier – letterlijk – alle kanten op, ook qua geluid, omdat je niet met directe buren te maken hebt. Onze nabijgelegen locaties De Landgoederij, Studio A12, Brothers Events en Kasteel Cammingha versterken Fort bij Vechten dan weer. We kunnen daarmee immers nog meer diversiteit bieden voor alle aanvragen in Midden-Nederland en versterken ons netwerk. Zodoende kunnen wij ieder event faciliteren en overal onze vertrouwde hospitality bieden.’

Reuring
Volgens Rob en Marco past Fort bij Vechten ook helemaal bij het horeca-ondernemen anno nu. ‘Vorig jaar, maar daarvoor eigenlijk ook al, is de trend ingezet dat men verspreid over de hele dag je horecazaak bezoekt. De een loopt binnen voor een gebakje in de ochtend, de ander wil uitgebreid dineren en weer een ander wil graag een gaaf feest organiseren. Als horecaondernemer moet je dus op elk moment van de dag het verschil kunnen maken en dat kan hier. Het is in onze ogen echt een unieke locatie.’ Patrick heeft als doel gesteld om het Fort helemaal op de kaart te gaan zetten in de provincie Utrecht. ‘Het heeft heel veel te bieden en dat willen we op iedereen overbrengen. Families kunnen hier ook op zondag cultuur en historie komen snuiven. Ik kan niet wachten tot die reuring hier gaat ontstaan. We hebben nog zoveel mooie plannen en we kunnen niet wachten om ze uit te voeren!’

OntwikkelingenHoreca & RecreatieRestaurant/ barEventsRecreatieOvernameLekstroomUtrecht