Quote_teken_links

BOMECON WINT
PRESTIGIEUZE AWARD IN MÜNCHEN

Wagenborg Nedlift en Bomecon Construction & Rental uit Nijkerk hebben maandag 29 april samen een award gewonnen met één van hun projecten. Het gaat om de prijs in de categorie ‘Innovation/Development’ van ESTA, de Europese vereniging voor abnormale wegtransport en verhuur van mobiele kranen. ESTA reikt eenmaal per jaar tijdens de Bauma in München (Dld) awards uit aan de transport en kranenindustrie voor bijzondere prestaties in deze bedrijfstak.

Het winnende project betreft een speciale hijsinstallatie voor tijdens de bouw van het nieuwe Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC) in hartje Den Haag. Hiervoor hebben de bedrijven samen een innovatieve en praktische oplossing ontwikkeld.

Sinds 2017 werkt bouwcombinatie Cadanz hard aan de bouw van het nieuwe OCC. Wagenborg Nedlift voert de hijswerkzaamheden uit en kreeg de vraag een oplossing te ontwikkelen voor het plaatsen van vijftig bijzondere iconische zuilen, in de vorm van een stemvork. Gezien de dikte en sterkte van de elementen was het onmogelijk de zuilen met behulp van een reguliere hijsoperatie te plaatsen. Daarom heeft het hijsbedrijf Bomecon Construction Equipment benaderd om gezamenlijk een speciaal hijsframe te ontwikkelen om zo de zuilen tijdens de hijsoperatie te ondersteunen en te versterken. Zij zijn hierin geslaagd en de zuilen konden naar wens geplaatst worden.