Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel
Bouw twintig koopwoningen Mijzijde 76a Kamerik in zicht
7 juli 2022 | 2 minuten lezen

Op de voormalige scholenlocatie van de Wijde Blik aan de Mijzijde 76a in Kamerik verschijnt straks een appartementengebouw met twintig koopwoningen. Woensdag 29 juni jl. zetten directeur Ralf Dressel (Bébouw Midreth) en wethouder Arjan Noorthoek (gemeente Woerden) hun handtekening onder de koop-/realisatieovereenkomst. Het gaat om tien appartementen met prijzen tussen € 225.000,- en € 246.000,- en tien appartementen met prijzen tussen € 342.000,- en € 695.000,-. De verkoop van de appartementen is ook op 29 juni van start gegaan.

Eind vorig jaar won Bébouw Midreth, een VolkerWessels-onderneming, met het plan “Weidse Weelde Kamerik” de selectie voor woningbouw op één van de voormalige locaties van basisschool De Wijde Blik. Enkele belangrijke kwaliteiten van het plan waren de architectuur, de goede oplossing voor het parkeren en een goede mix van goedkope, betaalbare en duurdere appartementen. Afgelopen halfjaar is het plan verder uitgewerkt. Ook de buitenruimte is daarin meegenomen. De plannen zijn dit voorjaar gepresenteerd aan de omwonenden.

‘Wij zijn er trots op hiermee bij te dragen aan een gevarieerd, duurzaam woningaanbod in Kamerik’, geeft directeur Ralf Dressel aan. ‘In plan Weidse Weelde realiseren we duurzame en kwalitatief hoogwaardige appartementen, geschikt voor diverse doelgroepen.’

Volgens wethouder Arjan Noorthoek (ruimtelijke ontwikkeling) is de Weidse Weelde het eerste project dat gerealiseerd gaat worden op de voormalige scholenlocaties. ‘Belangrijk voor Kamerik, want er is veel behoefte aan deze woningen. Vooral starters- en seniorenwoningen zijn bijzonder in trek. Ik ben dan ook blij dat de bouw straks echt van start kan.’

Foto: Gemeente Woerden / Alex de Kuijper. V.l.n.r.: wethouder Arjan Noorthoek, Margriet van Heck (projectleider gemeente Woerden), directeur Ralf Dressel (Bébouw Midreth).

Bouw & VastgoedAannemersbedrijfWoerden