BROUWER SIGN KLEEDT KANTOORGEBOUW VAN BINNEN EN BUITEN AAN

Zodra je het moderne kantoorgebouw van AT The Office in Woerden nadert, kun je nauwelijks om het werk van Brouwer Sign heen. Op het gras staat namelijk de naam van het kantoorpand in levensgrote, aluminium doosletters. Door het hele pand kom je het werk van Brouwer Sign tegen.

Reclameproductiebedrijf Brouwer Sign is verantwoordelijk voor het meeste signingswerk in en om het gebouw. ‘Signing is geen term die bij iedereen bekend is; het komt neer op het maken van reclame-uitingen voor binnen en buiten een gebouw, aankleding van evenementen en beurzen, maar ook bestickering en wrapping van auto’s en busjes vallen hieronder. We hebben zelfs boten bestickerd!’, aldus Paul Brouwer.

Alle aankleding
‘Bij AT The Office hebben wij, in samenwerking met ontwerper Job de Vogel, praktisch alle aankleding binnen en buiten het pand verzorgd. Voor zo’n project, waarbij wij verschillende technieken gebruiken en diverse soorten uitingen maken, zoals parkeerbordjes, glasfolie, fotobehang en wand- en doosletters, draaien we onze hand niet om.’ Lopend door het gebouw wijst Paul naar voorbeelden van hun werk. Elke verdieping, iedere gang en ruimte heeft wel iets wat uit de handen van Paul en zijn medewerkers komt. ‘De samenwerking met Cees verliep heel prettig. Hij liet ons ons ding doen. Alles is wel in overleg met hem gegaan. Hij wilde graag iets op de ramen en wij kwamen met voorbeelden en mogelijkheden. Ons gezamenlijke doel was dat het pand echt een eigen identiteit zou krijgen waarin de verschillende bedrijven wel herkenbaar zijn. De glazen wanden die de kantoren van de gang scheiden zijn door ons bekleed met een “sandblast” glasfolie. Hieruit zijn de bedrijfsnaam en het logo gesneden, waardoor je direct kunt zien welk bedrijf in dat desbetreffende kantoor is gevestigd. Bij OnderNamen hebben wij whiteboard raambekleding op de glazen tussenwanden geplakt en grote letters en logo’s op de wanden en deuren bevestigd. Bij de fysiopraktijk hebben wij weer 3D-letters op maat bevestigd en ook een grote fotoprint op de wand geplakt. Allemaal specifieke wensen waarover wij graag meedenken en waar we praktische toepassingen voor uitkiezen.’

Hufterproof
Verschillende wanden in het pand zijn voorzien van fotobehang. ‘We werken veel met bedrijven die halffabricaten voor ons maken, zodat wij alle vormen van signing kunnen verzorgen. Het fotobehang printen wij in eigen huis in onze fabriek in Mijdrecht. Dit behang is van speciaal materiaal gemaakt, dat hufterproof moet zijn in ruimtes zoals hier waar veel mensen lopen. Het is een wat zwaarder behang dat kamerbreed is en tegen een stootje kan. Ook bij de inpandige sportschool van Dominic Bastmeijer hebben wij grote zwart/wit fotoprints gemonteerd.

Paul vindt het pand mooi opgeknapt. ‘Dit gebouw stond al jarenlang leeg en zag er niet uit; verwaarloosd en nauwelijks nog zichtbaar vanwege het vele onkruid. Cees en Alexander hebben er echt wat moois van gemaakt. Het is volledig gerestyled en die verlichting op het pand is fantastisch! Het is naar mijn mening één van de mooiste kantoorpanden van Woerden geworden.’