#Buildingthefuture

Quote_teken_links

‘Bouwen is méér
dan beton’

CASPER

Casper Jones is ondernemer, talentversterker, vader, levensgenieter en ook nog (ondernemingsrecht-)notaris bij VBC. Transacties (M&A) make him tick! Zijn motto: #samenkomjeverder 0334601645 | c.jones@vbcnotarissen.nl

Nét zo belangrijk voor de regio als het bouwen van woningen en kantoren is het bouwen aan ondernemingen en organisaties. Waar dit goed samengaat, profiteren we als samenleving het meeste.

Amersfoort-Bouwplaats is druk in beweging. Van inbreiding in het stadshart tot waar Amersfoort en omgeving elkaar raken, wordt druk gebouwd. Niet alleen door grote projectontwikkelaars, maar in toenemende mate ook door lokale ondernemers. Voor gebruik door het eigen bedrijf of als belegging. Als notariskantoor dat is gespecialiseerd op het snijvlak tussen ondernemerschap en de privébelangen van ondernemende families zien we dagelijks hoe belangrijk deze balans is.

Rendement uit de onderneming zorgt voor de middelen die nodig zijn voor privé-investeringen in vastgoed. De inspiratie die zo’n privéproject losmaakt bij de ondernemer komt ook ten goede aan de dagelijkse business. Wie woningen ontwikkelt, bouwt óók aan de leefbaarheid en toegankelijkheid van onze regio. Een toekomstvaste vastgoedportefeuille is voor nu, maar ook voor de erfgenamen. Hetzelfde geldt voor de onderneming zelf. Daar moet óók dagelijks aan worden gebouwd.

Vastgoed heeft de tijd méé en hetzelfde geldt voor bouwen aan je organisatie. De economie draait goed, dus er is bijna overal tijd en geld om na te denken over de toekomst en om daarin duurzaam te investeren. De parallellen met de bouw liggen voor de hand. Want de ondernemer is immers de architect van zijn eigen succes. Waar een creatieve architect tekent voor de schoonheid van een pand, realiseert inspirerend leiderschap een solide onderneming. Voor een duurzaam gebouw is moderne technologie nodig. Voor een toekomstbestendige onderneming moeten medewerkers continu worden geprikkeld en geboeid.

Amersfoort heeft ruimte nodig om te ondernemen en om te bouwen. Voor het één zijn we afhankelijk van de fysieke omgeving en van de regelgeving. Het andere hebben we zelf in de hand: het vertrouwen om medewerkers vrijheid te geven, het enthousiasme om te inspireren, de creativiteit om ongebaande paden in te slaan. Want “bouwen” kan immers op heel veel manieren.