Quote_teken_links

BUILDING THE NEW BOUWT AAN EEN NIEUW GEZOND NEDERLAND

Na een maatschappelijk participatieproces genaamd: De Samenwerkingstafel is de exploitatieovereenkomst tussen Building The New en de gemeente Amersfoort voor de herontwikkeling van de Leusderweg 320 te Amersfoort ondertekend. Het voormalige manegeterrein wordt getransformeerd naar een unieke duurzame wijk met ruim 50 woningen genaamd “Into the Woods”.

‘Building The New bouwt aan een nieuw gezond Nederland. Met een juiste balans tussen stad, mens en natuur. Wij geloven dat uitdagingen op het gebied van woningtekort, stikstof overschot, energie, mobiliteit en sociale inclusiviteit alleen integraal opgelost kunnen worden. Into The Woods is het eerste concrete voorbeeld van deze ambitie’, aldus Maurits van Hoogevest, eigenaar.

De woonwijk wordt circulair ontworpen met deelmobiliteit, waterzuivering, een buurtwoonkamer en een voedselkas. De woningen worden natuurinclusief en modulair gebouwd in hout. Into the Woods wordt bovendien de eerste buurt in Amersfoort met een eigen slim energienetwerk. Een ideale omgeving voor een gemengde doelgroep met een gemene deler: een bewuste leefstijl en hart voor natuur. De voorverkoop start naar verwachting in Q4 2020.