fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel
Campus Landgoed Zonheuvel organiseert lezing hoogleraar Jan Rotmans
12 mei 2022 | 2 minuten lezen

Aanstaande maandag 16 mei vindt er op Campus Landgoed Zonheuvel een bijzondere bijeenkomst plaats. Hoogleraar Jan Rotmans geeft dan een lezing die in het teken staat van zijn boek: “Omarm de chaos”, waarin hij ingaat op een wereld die in transitie is.

Er komt bij steeds meer wereldburgers het besef dat het nu écht tijd is om de aarde waarop we leven te beschermen. Zaken als verlies aan biodiversiteit en klimaatverandering nemen steeds sneller de overhand. Jan Rotmans gelooft echter dat we de wereld, en daarmee onszelf, nog kunnen redden. Tijdens de lezing wordt een vertaalslag gemaakt naar je eigen situatie en krijg je concrete handvatten om zelf in beweging te komen. Na afloop kan met elkaar nagepraat worden.

Campus Landgoed Zonheuvel
Campus Landgoed Zonheuvel is een bijzondere plek in de Utrechtse Heuvelrug. Op het landgoed liggen allerlei bedrijven die de waarden van Stichting SBI (samenwerken, bezinnen en inspireren), de eigenaar van het landgoed, onderschrijven. Soms zoeken ze elkaar op om elkaar te inspireren en verder te helpen. Op de campus wordt ook gewerkt aan De Sustainable Development Goals (SDG’s), doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Duurzaamheid en de ontwikkeling van de mens zijn thema’s die in al onze activiteiten terugkomen.

In het eerste weekend van september wordt met alle campuspartners een festival georganiseerd gericht op Verbondenheid en duurzame arbeidsverhoudingen.

De bijeenkomst met Jan Rotmans is maandag 16 mei van 14:30 tot 17:30. Aanmelden kan via: https://www.campuslandgoedzonheuvel.nl/event/jan-rotmans-omarm-de-chaos/

Utrecht