CORONA UPDATE

SAMEN STAAN
WE STERK

SAMEN STAAN WE STERK De maatregelen rondom het coronavirus gaan steeds verder en als ondernemer moet je beslissingen nemen om jouw bedrijf en personeel zo goed mogelijk te laten functioneren in deze bizarre tijd.

LEES MEER...
UPDATE

HET LAATSTE NIEUWS

BLOGS

VAN DE REDACTIE

Blogs van de redactie

Thuis een magazine maken

Door: Rick van de Wolfshaar, vormgeving OnderNamen Thuiswerken in een periode van deadlines. Vóór de coronacrisis zou ik denken: ‘Dat is níet handig’. Geen collega’s

Lees meer »
Blogs van de redactie

Keep in touch

Door: Suzanne van Heerewaarden, OnderNamen   Herfst 2019; ik schrijf een stukje voor onze rubriek ‘AchterNamen’ over hoe bijzonder ik het vind dat mijn opa

Lees meer »
#POSITIVEVIBES

ONDERBREKER

Nu we thuis werken en ook onze sportavondjes even niet hebben, is er tijd voor de dingen die we steeds voor ons uit schuiven. Dat ene goede boek lezen bijvoorbeeld! OnderNamen zet daarom 5 must reads voor ondernemers onder elkaar. Laat je inspireren, meeslepen door de sterke verhalen en neem al deze inspiratie mee naar de zomer, waarin we hopelijk weer écht aan de slag kunnen.

Michel Schaeffer – Het geheim van bol.com

Een zeldzaam kijkje achter de schermen bij het bedrijf dat inmiddels een begrip is in Nederland. Een fascinerend verhaal over he opnieuw uitvinden van winkelen, groot durven denken, de drang naar vernieuwing, de kracht van samenwerking, de unieke cultuur en het omgaan met teleurstellingen en succes.

Rutger Bregman – Waarom vuilnismannen meer verdienen dan bankiers

Hoe is het toch mogelijk dat de mensen waar we overduidelijk niet zonder kunnen – vuilnismannen, politieagenten, verplegers – zo slecht verdienen? Welke rijkdom is nu echt verdiend? Een vraagstuk dat helemaal past bij deze bizarre tijden.

Ben Horowitz – The hard thing about hard things

Een fijn boek om door moeilijke tijden heen te komen. Een bedrijf opbouwen is topsport! Ben Horowitz vertelt in dit boek open en eerlijk over hoe hij in zijn carrière heeft geleerd om beslissingen te nemen, en waar hij de fout in is gegaan.

Ben Rhodes – Mijn jaren met Obama

In 2007 meldde Ben Rhodes zich bij de campagne van Barack Obama. Hij ontwikkelde zich in de jaren daarna van campagnemedewerker tot speechschrijver, om uiteindelijk Obama’s belangrijkste adviseur te worden. In dit boek deelt hij het verhaal over zijn samenwerking en vriendschap met een uitzonderlijke president.

Rens van der Vorst – Appen is het nieuwe roken

Er zijn ontzettend veel overeenkomsten tussen appen en roken. Als we op onze smartphone zitten, dan zijn we aan het appen en dat doen we net zo massaal, geobsedeerd en gedachteloos als we rookten in de jaren zestig. Dit boek helpt je om beter om te gaan met je smartphone. En als je dat niet wil, dan is het in ieder geval een leuk boek over je favoriete bezigheid.

Heb je zelf nog goede tips, links, of bijzondere ervaringen?

Deel ze met ons via info@ondernamen.nl of via de reactiepagina.

#TOGETHERWEGOTTHIS

FITTENAMEN

Er wordt deze weken massaal thuisgewerkt. Dat betekent ook dat het loopje naar de koffieautomaat of printer een stuk korter is, dat ons blokje om met collega’s tijdens de pauze er niet in zit en we aan de keukentafel zitten, in plaats van aan een ergonomisch verantwoord bureau. Maar beweging blijft natuurlijk belangrijk om gezond en vitaal te blijven! Onze partner The Power Community heeft daarom hét middel om elke dag in beweging te blijven: de thuisworkout van de dag. Omdat we jullie heel graag als FitteNamen weer zien op onze bijeenkomsten delen we deze workouts heel graag met jullie:

www.togetherwegotthis.nl

28 mei | FOR TIME

7 Rondes.
Herhalingen per ronde: 21x, 18x, 15x, 12x, 9x, 6x, 3x,
Crab walks zijn meters in plaats van herhalingen.

Vergelijk jouw score met de workout van 9 april!

Crab Walks
Wall Climbs

22 mei | AMRAP

Duur: 15 minuten
Vergelijk je score met de workout van 15 april!

Cross Bridges
Jumping Air Squats
Jack Knives
Dips

21 mei | FOR TIME

Vergelijk je score met de workout van 16 april!

150 Push Ups
Elke minuut 6 Jump Lunges

wil je meer workouts doen?

TIPS & LINKS

HANDIGE LINKS
EN TIPS

We hebben alvast een paar handige tips en links over actuele onderwerpen voor jullie onder elkaar gezet. Waarschijnlijk hebben jullie er nog veel meer. Geef ze aan ons door via info@ondernamen.nl.

Vergaderen of brainstormen op afstand kan met vele soorten toepassingen, net wat handig is voor jouw bedrijf. Enkele voorbeelden zijn Teams, Skype, Google Meet, FaceTime, Discord, Zoom, Slack. Wie heeft met welke toepassing ervaring en wat zijn de voor- en nadelen?

Wil je een grote groep bij elkaar brengen voor een online event? Check dan bijvoorbeeld WebinarGeek. Livestreamen op Facebook kan natuurlijk ook!

Heb je zelf nog goede tips, links, of bijzondere ervaringen?

Deel ze met ons via info@ondernamen.nl of via de reactiepagina.

ONDERNAMEN LIVE

MEANWHILE AT THE OFFICE

Ook wij hebben de nodige maatregelen genomen, haha! Maar: we zijn nog steeds bereikbaar. Al is het op onze manier… 😉

#ONDERTUSSEN

DEEL JE 
THUISWERKPLEK