Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

Ellen (Vandeberg Advocatuur B.V.) is een ondernemende, pragmatische, duidelijke en meedenkende advocaat ondernemingsrecht.
ellen@vandebergadvocatuur.nl | 0655775673

Cupcakes verkopen of advocatenkantoor?

21 oktober 2021 | 2 minuten lezen

Al jaren droomde ik ervan om voor mezelf te beginnen. Niet per se als advocaat overigens. Vaak hield die wens verband met de fase waarin mijn leven zich bevond. Zo was er een tijd dat ik een kinderdagverblijf wilde opzetten, in de tijd dat mijn kinderen nog klein waren. Ik wilde een brasserie starten in de tijd dat ik vier dagen werkte. En ik heb ook gedacht aan een winkel in cupcakes, gewoon om iets heel anders te doen. 

Al deze ideeën heb ik nooit serieus uitgewerkt, maar het kriebelde wel. Uiteindelijk gaf ik aan mezelf toe dat er één ding was waar ik (echt) goed in ben en dat is het vinden van antwoorden op juridische vragen. Dat laatste dan niet door uitsluitend met mijn neus in een wetboek te zitten en mijn opdrachtgevers te vertellen wat er allemaal niet kan, maar door me vooral te verdiepen in de onderneming van de opdrachtgever en hetgeen wél kan. Dat laatste heb ik jaren in dienstverband gedaan. Maar het bleef kriebelen, steeds vaker bedacht ik me dat ik de zaken écht op mijn manier wilde doen.

In februari 2020 was het dan eindelijk zover. Vanaf dag één was ik blij met de keuze die ik gemaakt had en belangrijker nog, dat ben ik nog steeds. 

‘Uiteindelijk gaf ik aan mezelf toe dat er één ding was waar ik écht goed in ben’

Spannend was het ook. Zou ik in staat zijn om als “eenpitter” nieuwe opdrachtgevers te werven? Zouden mijn bestaande relaties nog wel met mij verder willen? Inmiddels kan ik beide vragen volmondig (en met trots) met “ja” beantwoorden.

Ook vroeg ik me wel eens af of ik nog wel overnames zou mogen doen van een serieuze omvang? Of ik nog betrokken zou worden in een deal waarbij de advocaat van de wederpartij afkomstig is van een kantoor waarbij ze een heel team van advocaten inschakelen voor een zaak. Ook die vragen kan ik bevestigend beantwoorden. Binnen een maand nadat ik voor mezelf begon, werd ik al bij een overname betrokken. Ik werd zowel door bestaande als door nieuwe klanten ingeschakeld.

Recent was ik betrokken bij een overname van een serieuze omvang, waarbij de wederpartij een advocatenkantoor aan de Zuidas had ingeschakeld. Bij deze kantoren is het gebruikelijk dat een team van advocaten wordt ingeschakeld. En daar stond ik dan: “Ellen van Vandeberg Advocatuur”. Ja, het was hard werken, maar hé, dit was waar ik al die jaren van had gedroomd! Het werd een topdeal met een zeer tevreden opdrachtgever! Terwijl ik dit schrijf zit ik nog te glimmen van trots!

Utrecht