Daklozen slapen in conferentiehotel van ISVW

Zeker twintig daklozen slapen sinds begin april in het conferentiehotel van de Internationale School Voor Wijsbegeerte (ISVW) aan de Dodeweg in Leusden. Het risico op besmetting met het coronavirus onder de daklozen moet zo worden teruggedrongen.

 

De regels van het RIVM, zoals het houden van anderhalve meter afstand, kunnen zo in de opvangcentra worden nageleefd, aldus een artikel in het AD. Het instituut heeft 25 hotelkamers beschikbaar gesteld in het conferentie-oord op het landgoed van de ISVW. Daar slapen 21 daklozen. Het aantal kan bij een groeiende toeloop van dak- en thuislozen in de regio nog worden uitgebreid naar 28 kamers en kan zo maximaal 28 daklozen opvangen.

 

Opvangorganisatie voor dak- en thuislozen Kwintes is enorm verheugd over het aanbod, en opgelucht. De regels ter voorkoming van verspreiding van het virus, zoals het anderhalve meter afstand houden, waren bij de reguliere dag- en nachtopvang niet meer te waarborgen, zegt maatschappelijk werker Daan Schakelaar. ‘We zaten met de handen in het haar. Onze cliënten vinden het fantastisch in het hotel. Het was best ontroerend toen ze hier introkken. Ze voelen dat hun problemen serieus worden genomen.’

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *