Quote_teken_links

DANNY DE VRIES GEÏNSTALLEERD ALS NIEUWE BURGEMEESTER VAN OUDEWATER

Op 16 november is,  tijdens de raadsvergadering in de Sint-Franciscuskerk, drs. D.C. Danny de Vries geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Oudewater. Er werd uitgeweken naar deze locatie om alle raads- en collegeleden alsmede de familie genoeg afstand van elkaar konden houden. De beëdiging was te volgen via een livestream.

De Vries (1974), lid van het CDA, is communicatiedeskundige en gespecialiseerd in reputatie, strategie en lobby, zo meldt de gemeente. Hij studeerde af aan de Universiteit Twente in risico- en crisiscommunicatie. Hij was freelance verslaggever en cameraman van de regionale omroep RTV Oost en legde destijds de vuurwerkramp in Enschede vast. Zijn beelden gingen de hele wereld over. Eerder dit jaar schreef hij nog een boek over zijn ervaringen uit die tijd.

Sinds 2005 is hij directeur van bureau Albers De Vries en vanaf 2015 tevens directeur van de Twentse Ambassades. De Vries werd in 2018 politiek actief, als lid van de wijkraad Katendrecht- Wilhelminapier in Rotterdam. In zijn vrije tijd zet hij zich in voor diverse organisaties. Zo is hij onder meer actief als voorzitter van ondernemersclub 010 en verzorgt hij de communicatie namens Pride Amsterdam.