Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

Jan Henk van der Velden is sinds augustus 2017 directeur-bestuurder van stichting Utrecht Science Park. Het Utrecht Science Park is met meer dan 28.000 werknemers (en meer dan 55.000 studenten) het grootste sciencepark van Nederland.
0610414847 | janhenk.vandervelden@utrechtsciencepark.nl

De eerste editie van de Utrecht Science Week

21 oktober 2021 | 2 minuten lezen

Het was een al lang gekoesterde wens. Een Utrecht Science Week waarin je kunt laten zien hoe op het Utrecht Science Park iedereen samenwerkt aan een gezonde en duurzame samenleving, door de wetenschappelijke prestaties en de succesvolle samenwerking tussen kennis- en zorginstellingen en gespecialiseerde bedrijven en door de komst van nieuwe partijen. Daarbij gaan gevestigde namen en startups gelijk op in hun grote ambities en liefde voor innovatie. 

In coronatijd was het organiseren van een Utrecht Science Week een bijzondere uitdaging. We hebben met de Utrecht Science Park-partners de knoop doorgehakt om de eerste Utrecht Science Week in ieder geval digitaal te organiseren op 14 en 15 oktober 2021 zodat het programma geheel online kon worden gevolgd. De corona-ontwikkelingen maakten het uiteindelijk gelukkig mogelijk om delen van het programma ook fysiek bij te wonen. 

Beide dagen boden een rijk en gevarieerd programma met topsprekers als Mariana Mazzucato, Pauline Meurs, Bas Eickhout en Derk Loorbach. Daarnaast waren er prikkelende debatten met onder andere Andrea Maier, Marc Bonten en Peter Joosten en de zogenoemde Utrecht Science Park Talks.
Jong talent kreeg een podium met de live finales en de prijsuitreiking van de Sustainable Campus Challenge: een wedstrijd waarbij meer dan 150 studenten met oplossingen kwamen om ook “hun” Utrecht Science Park gezonder en duurzamer te maken.

 

‘Utrecht Science Week bood een rijk en gevarieerd programma met topsprekers en prikkelende debatten’

Kortom, een prachtige eerste Utrecht Science Week. De ambitie is om in de jaarlijkse edities van de Utrecht Science Week de meerwaarde en vooruitgang van de samenwerkende partners op het Utrecht Science Park nog meer zichtbaar te maken voor een breed publiek van belanghebbenden en geïnteresseerden.

Natuurlijk was het heel mooi dat fysieke aanwezigheid en ontmoetingen tijdens de Utrecht Science Week ’21 weer mogelijk waren. Toch hebben we door de ervaringen tijdens corona ook geleerd hoe met een professionele, digitale streaming, het bereik van dergelijke events enorm kan worden vergroot. Ook bij de Utrecht Science Week ’21 was dit het geval. De komende jaren zal een nieuwe balans kunnen worden gevonden tussen fysieke en digitale aanwezigheid bij dergelijke events, dus ook bij de Utrecht Science Week.

De digitale registratie heeft ook het voordeel dat alle geïnteresseerden – dus ook de lezers van OnderNamen – interessante onderdelen van het programma terug kunnen kijken op www.utrechtscienceweek.nl. Wordt vervolgd!

Utrecht