Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

Edwin is directeur van Terberg Verenigde Bedrijven, een holding waar verschillende technische installatiebedrijven deel van uitmaken, zoals
Terberg Totaal Installaties en Terberg IP Products & Solutions.
0306860711 | e.dullaart@terberg.eu

De juiste fit

1 juli 2021 | 2 minuten lezen
De juiste fit; dit heeft alles te maken met de mensen. Of dit nu gaat om de fitheid van lichaam en geest van een mens, een fit tussen mensen onderling of de juiste fit tussen mens en bedrijf. Voor mij persoonlijk is fit zijn enorm belangrijk. Ik sla daar wellicht in door maar ik voel mij daar heel goed bij en presteer ook veel beter. Daarbij komt dat ik hierdoor voor mijn omgeving een leuker persoon ben.
‘Ik ben er namelijk van overtuigd dat het essentieel is voor het succes van een organisatie om de mensen binnen de onderneming te hebben die bij je (cultuur) passen (strategische fit).’

Zoals in de meeste bedrijven, staan bij ons de mensen centraal. Een fitte medewerker die goed in zijn of haar vel zit is een stuk productiever, is positiever naar klant en collega, verzuimt minder en gaat met plezier naar het werk. Bij fitheid hoort ook het werken een fijne, gezonde en duurzame omgeving. Ik ben er namelijk van overtuigd dat het essentieel is voor het succes van een organisatie om de mensen binnen de onderneming te hebben die bij je (cultuur) passen (strategische fit). Ditzelfde geldt voor de samenwerking met klanten. Wanneer hier een juiste fit is, heeft dat een positieve invloed op het proces en eindresultaat. Naast de juiste mensen op de juiste plek, wil je ook je medewerkers fysiek fit houden zonder ze zaken op te leggen. Een leuke manier om medewerkers in beweging te krijgen is om een poule op te zetten met betrekking tot wandelingen. De app “Ommetjes” die is opgezet door de Hersenstichting is daar bijvoorbeeld een hele goede voor. En natuurlijk is het stimuleren van een gezonde leefstijl altijd goed. De gezondheid van de mens is namelijk zo belangrijk! Dat hebben we de afgelopen tijd nog maar eens extra gezien. We mogen dan ook goed voor onze mensen zorgen en in ze investeren. Want een andere manier van fit zijn is door mentaal uitgedaagd en geprikkeld te worden. Naast uitdagende projecten zal je met trainingen en cursussen collega’s altijd prikkelen.

Om ons heen zien we het onderwerp fitheid op de werkvloer steeds groter worden. Zo worden er tegenwoordig meer werkplekken en -processen aangepast. Bijvoorbeeld een zit/sta bureau om de gehele dag af te wisselen. Daarnaast meer ontmoetingsplekken in het bedrijf om niet altijd vergaderingen zittend te voeren, maar staand aan hoge tafels. Ook zie je in veel bedrijven steeds meer actieve ontspanningsplekken zoals tafeltennis, tafelvoetbal, poulen en playseats. Tevens zie je steeds meer groen in bedrijven en staat de bevordering van de luchtkwaliteit hoog op de agenda. Dat is dan ook een van mijn redenen geweest om onze panden te renoveren. Zo blijft de fitheid ons altijd inspireren!

Bouw & VastgoedInstallatietechniekLekstroomLopikerwaard