Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

De juiste state of mind?

In de rubriek OnderBreker delen we korte verhalen van OnderNamen-leden over het thema van deze editie: mentaliteit! Dit kwartaal leggen we ondernemers diverse stellingen voor die te maken hebben met hun mentaliteit, en de mentaliteit die ze verwachten van hun medewerkers. Wat is bijvoorbeeld belangrijker; geld verdienen of goed ondernemer- of werkgeverschap? En: kun je als ondernemer een 9-tot-5-mentaliteit hebben? Kortom: welke mentaliteit heb jij?

Mario Renerie

E&R Rijopleidingen

Mario Renerie
E&R Rijopleindingen

In mijn bedrijf moet je geen 9-tot-5-mentaliteit hebben.
‘Dat klopt zeker! Rijlessen vinden ook in de avonduren plaats, want onze deelnemers moeten overdag naar school of naar werk. Daar moeten we flexibel in zijn. Al vind ik wel dat vrijetijd natuurlijk gerespecteerd moet worden. Vrij is vrij, als onze instructeurs een dag vrij zijn of vakantie hebben, zal ik ze echt niet storen.’

Ondernemen draait voor mij niet om geld verdienen.
‘Werkplezier staat voor mij voorop. Van je werk een feestje maken, dat is waar het om gaat. Natuurlijk is een positief bedrijfsresultaat erg motiverend, uiteindelijk wil je toch je boterham verdienen. Maar blije gezichten bij onze medewerkers én een hoog slagingspercentage, dat vind ik pas echt belangrijk.’

Ik vind het belangrijk dat mijn medewerkers een goede werk/privé balans hebben.
‘Deze balans is ontzettend belangrijk. Je werk moet leuk zijn, en goed in balans met ieders’ thuissituatie. Ik denk dat een goede balans tussen deze twee direct invloed heeft op het ziekteverzuim. Medewerkers die een goede werk/privé balans hebben zijn minder ziek en gelukkiger in hun werk en daar draait het om.’

Ik wil met mijn bedrijf altijd de beste zijn.
‘Dat wil ik zeker! Ik wil met E&R de beste chauffeurs de weg op kunnen sturen en zo bijdragen aan de verkeersveiligheid. Daar werken we met z’n allen dan ook hard voor. Onze instructeurs volgen cursussen en we zorgen dat hun kennis altijd up-to-date is, zodat we dit over kunnen brengen op de chauffeur in spé.’

Ik kan er niet goed tegen als anderen mijn ideeën niet begrijpen.
‘Haha, dat is zeker honderd procent waar in mijn geval. Als ik een goed idee in m’n hoofd heb, wil ik dat anderen dit ook kunnen volgen en hier achter staan.’

 

Tom Winkel

Schadenet Winkel

Tom Winkel
Schadenet Winkel

Ondernemen draait voor mij niet om geld verdienen.
‘Eens: tuurlijk is geld verdienen essentieel, maar voor mij (als derde generatie) is het voorzetten van ons familie bedrijf een belangrijk punt geweest. Het plezier hebben in het werk, daar draait het hoofdzakelijk om. Of het nu gaat om onderling een leuke samenwerking met collega’s, of trots kunnen zijn op een technisch moeilijke schade weer goed en netjes hersteld te hebben. Een compliment van een tevreden klant is ook altijd mooi. Dat maakt je dag!’

Goedkoop is duurkoop.
‘Eens: kwalitatief goed herstel is kostbaar, mede door de arbeidsuren, kostbare onderdelen en het materiaal. De huidige auto’s zitten vol met sensoren welke bij een aanrijding vaak beschadigen en vervangen moeten worden. Om de veiligheid te waarborgen moeten ook de ADAS(rijhulp)-systemen steeds vaker gekalibreerd worden. Dit vereist de juiste kennis van onze medewerkers en de nieuwe apparatuur. Wat ook invloed heeft op ons uurloon.’

Ik vind de combinatie van kennis en vaardigheden belangrijker dan een diploma.
‘Eens, maar dit zeg ik met een kanttekening. Een diploma op zich zegt niet alles over de kwaliteiten van een bepaalde medewerker. Ik ben van mening dat het meeste geleerd word in de praktijk. Maar, een diploma is zeker van belang om de veiligheid te waarborgen naar onze opdrachtgevers. Bij ons mogen niet alle medewerkers aan technische (niet-cosmetische) schades werken. Als een (leerling) monteur aan dit soort schades werkt moet hij altijd gecontroleerd worden door een hiervoor bevoegde monteur. Dit word ook vastgelegd in onze checklist.’

Soms lijkt het mij best prettig om even geen ondernemer te zijn.
‘Dit is een lastige, maar toch zeg ik eens.De werk/prive balans is redelijk vaak uit balans. Vooral nu ik sinds drie maanden voor het eerst vader ben geworden. Vrije tijd is schaars dus goed indelen is een must. Mijn vrouw werkt ook bij mij in het bedrijf en dat helpt zeker bij het begrip krijgen op de situatie dat ik vaak van huis ben. Aan de andere kant zou ik me ook bezwaard voelen als ik stipt om 17:00uur naar huis zou gaan.’

Werken is voor mij elke dag een feestje.
‘Eens: ik ga elke dag met plezier naar het werk, plezier in het werk is heel belangrijk. Of je nu in loondienst bent of zelfstandig, je bent een groot deel van de week toch op het werk. Op deze manier is het goed vol te houden en blijf je gemotiveerd. Het lijkt mij verschrikkelijk om elke dag met tegenzin naar je werk te moeten gaan.’

 

Jeffrey de Bie

De Bie Groentenverwerking

Jeffrey de Bie
De Bie Groentenverwerking

Ik vind de combinatie van kennis en vaardigheden belangrijker dan een diploma.
‘School is nooit echt een passie van mij geweest. Terwijl mijn vrienden in de schoolbanken zaten, was ik al vroeg betrokken bij ons familiebedrijf. Nadat ik mijn mbo had afgerond kon ik hier fulltime aan de slag. Het werk wat wij doen leer je niet op school, dat is op ons overgebracht van vader op zoon. Ik houd voor ogen dat je elke dag bezig met en verantwoordelijk bent voor je eigen ontwikkeling.’

Ik ga door met werken tot ik het fysiek niet meer aankan.
‘De motivatie hoog houden en altijd de uitdagingen opzoeken zorgt ervoor dat de drive om te presteren blijft bestaan. Als je fysieke gesteldheid dit (tijdelijk) niet meer toelaat dan kan je daar vaak wel een oplossing voor vinden, zodat je toch aan het werk kunt blijven. Als ondernemer wil je wat opbouwen en nalaten. Later wil je met een gerust hart een stapje terug kunnen doen. Voor mij is die tijd er nog lang niet, dus ik blijf bouwen aan ons familiebedrijf.’

Soms lijkt het mij best prettig om even geen ondernemer te zijn.
‘Soms zou dat zou inderdaad wel makkelijk zijn, maar ja, door de makkelijke weg te bewandelen is nog nooit iemand succesvol geworden. Het ondernemersbloed heb ik wel, iets is mij niet snel tot last. Dat je dan ook beschikbaar moet zijn in de vakanties en op feestdagen, dat hoort erbij.’

Als ondernemer moet je investeren in het welzijn van je medewerkers.
‘Ik ben van mening dat een goed team de motor van je bedrijf is. Zelf ben ik veel op de werkvloer aanwezig; ik loop tussen de mensen en hoor en zie wat er leeft. Je medewerkers spreken en ondersteunen vind ik belangrijk. Wij hebben bij De Bie Groentenverwerking een gezond en goed samenwerkend team.’

Werken is voor mij elke dag een feestje.
‘De voldoening van mijn werk haal ik uit de positieve reacties die wij krijgen van afnemers uit de AGF-sector. Wij zijn servicegericht en doen veel voor onze afnemers. Wij merken dat klanten dit waarderen en daarom is het elke dag weer een feestje om te mogen werken.’

OnderbrekerLekstroom