Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

De kracht van vers én vakkennis

Een stuk verse tonijn, knapperige groenten, heerlijk geurende koffiebonen en mooie flessen wijn. Iedereen die wel eens bij Sligro binnen is geweest, zal beamen dat je automatisch gaat watertanden als je daar rondloopt. Denis du Cloo en Steven Bubberman, respectievelijk vestigingsdirecteur van Sligro Utrecht en vestigingsdirecteur van Sligro Nieuwegein, benadrukken graag nog maar eens hoe fijn en divers hun vestigingen zijn. ‘Met onze vestigingen vervullen we een mooie rol in de regio Utrecht, ook voor het mkb.’

‘Sligro is een grote snoepwinkel voor de foodprofessional en het mkb’

De vestiging van Steven ligt in Laagraven in Nieuwegein. Logistiek gezien een hotspot, want dicht bij de snelweg. De vestiging in Utrecht, gelegen aan de Perronlaan/Cartesiusweg, is juist een echte stadsvestiging. ‘Mensen komen hier regelmatig vanuit de binnenstad op de fiets naar toe’, zegt Denis. ‘Maar we bedienen ook mensen uit bijvoorbeeld Zuilen, Maarssen en Leidsche Rijn. Bovendien is deze vestiging zes jaar geleden gebouwd en gelijk naar de maatstaven van “Sligro 3.0” gebracht. Dat betekent een modern, strak maar sfeervol interieur met interactieve elementen. Echt van deze tijd.’

Van oudsher is Sligro puur een horecagroothandel, maar de laatste jaren is de (particuliere) bedrijfsklant een andere belangrijke doelgroep geworden. ‘Bedrijven komen bij ons voor artikelen zoals koek, koffie of schoonmaakartikelen. Maar diezelfde ondernemers komen vervolgens ook in het weekend voor een mooie fles wijn, een goed stuk vlees of vis en natuurlijk bijbehorend advies van onze vak-
professionals. Het is leuk dat we die verbindende rol kunnen spelen.’

Advies van professionals
Beleving creëren en smaakpapillen triggeren, dat is wat Sligro graag doet. Steven: ‘We zijn specialist in vers en bieden echt kwalitatief goede producten, waar je heel veel mee kunt. Onze wijnafdeling bestaat bijvoorbeeld voor meer dan tachtig procent uit eigen import. Met ruim negenhonderd verschillende wijnen zijn we veruit de grootste wijnwinkel in de provincie Utrecht. Maar wat ons echt onderscheidt is dat we dat we een goed en breed assortiment combineren met vakprofessionals op al onze afdelingen. Onze collega op de wijnafdeling is vinoloog, we hebben nog een echte vakslager in huis, net zoals een kaasspecialist en een barista. Onze visspecialist heeft ruim vijftien jaar ervaring. Volop kennis en kunde. Je kunt je bij ons echt laten adviseren, bijvoorbeeld over welke wijn past bij je diner of hoe je een Côte de boeuf moet bereiden. Weet je, je kunt overal je inkopen doen, maar hier krijg je er een stuk vakkennis en beleving bij. Iedereen zegt je gedag, je kunt een gratis kop koffie krijgen en op je gemak door de vestiging lopen. We vinden het bij Sligro gewoon heel erg leuk om mensen te ontmoeten en met hen te sparren.’

‘Wat ons echt onderscheidt is dat we dat we een goed en breed assortiment combineren met vakprofessionals op al onze afdelingen’

Clinics en masterclasses
Dat blijkt ook uit de clinics, workshops en masterclasses die Sligro Utrecht regelmatig organiseert. ‘In onze proeftuin gaat onze Culinair Adviseur Helen regelmatig aan de slag om mensen verschillende gerechtjes te laten proeven. Maar ze organiseert ook clinics, workshops en masterclasses over een specifiek onderwerp. Denk aan een cursus vis fileren, een workshop macarons maken, een masterclass over lactosevrije voeding of bittere groentes. Heel divers en voor ieder wat wils. Alles om mensen te inspireren. Onze proeftuin wordt vaak op de zaterdag als podium gebruikt door (beginnende) ondernemers om hun bedrijf te promoten. Hij of zij is dan live aan het koken en iedereen kan proeven. Mensen ruiken de geuren en horen iemand praten via een microfoon. Dat zorgt voor reuring in de tent.’ Tel daarbovenop de grote non-foodafdeling waar elke hobby-kok hebberig van wordt, een ruime parkeerplaats, gangpaden van 3,5 meter breed en een rustpunt met gratis koffie en frisdrank, en je weet dat Sligro simpelweg een fijn uitje is. ‘We luisteren niet alleen heel goed naar onze klanten, het is ook vooral gewoon leuk winkelen hier.’

Ze komen er weer aan: kerstpakketten!
Voor Sligro is de drukste en leukste tijd van het jaar in aantocht: de aanloop naar Kerstmis. ‘Uiteraard moet de horeca dan extra goed bevoorraad worden, maar het mkb weet ons dan ook heel goed te vinden. Met ons assortiment aan versproducten kun je echt uitpakken tijdens de feestdagen. Het aanbod kerstpakketten wordt momenteel afgerond en ligt begin november in de schappen. Dat is ook iets waar we sterk in zijn. We zijn één van de grootste kerstpakkettenleveranciers van het land en hebben er straks ruim 25 in onze vestigingen staan.  Je kunt een samengesteld pakket van tussen de tien tot tachtig euro kiezen, of met een winkelwagen door de vestiging heen en zelf je pakket samenstellen. Voor ons is het de mooiste tijd van het jaar, en daar kijken we dan ook heel erg naar uit.’

InterviewGroothandelFood (groothandel)Horeca & RecreatieRestaurant/ barCateringLekstroomUtrecht