Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

Arie is commercieel manager bij mth accountants & adviseurs en geregeld de verbindende factor.
a.lengkeek@mth.nl | 0882021368

De liefdestest

15 juli 2021 | 2 minuten lezen

En zo zijn we alweer bijna halverwege 2021. De tijd vliegt. De vakantieperiode staat voor de deur. We boeken op het laatste moment een vakantie of blijven lekker thuis in de eigen omgeving. Een belangrijke periode om nieuwe energie op te doen.

Het was een bijzondere tijd van thuiswerken. We worden er steeds meer bedreven in. We vergaderen online, organiseren en kijken naar webinars en we rijden beduidend minder kilometers. Bij ons is het niet anders. Een pandemie kenden we alleen uit de geschiedenisboeken maar werd nu de harde realiteit.

Fit zijn en fit blijven. Dat is én blijft het grote devies. Binnen mth is er flink geïnvesteerd in ons welzijn. We hebben onder andere de Frisse Start Walks georganiseerd: met collega’s vroeg in de ochtend met elkaar op stap in een natuurgebied. Ook hebben we in februari, virtueel, de Elfstedentocht gefietst. En was er een wandelchallenge waarbij we onderling, met andere vestigingen van mth, een heuse wedstrijd aangingen. Fit zijn en fit blijven. We hebben ervaren hoe belangrijk dat is.

‘Fit zijn en fit blijven. We hebben ervaren hoe belangrijk dat is’

Als ondernemer knok je dagelijks voor het bedrijf. Je gezin profiteert daarvan. Maar soms heb je ook weinig tijd voor je partner en kinderen. Uit liefde voor het gezin en het bedrijf is het goed om eens stil te staan bij een aantal vragen. Je staat er niet altijd bij stil dat je weg kunt vallen door ziekte of zelfs een plotseling overlijden. Helaas kan dit ook gebeuren als je superfit bent. Toch is het belangrijk om te weten of inspanningen en opofferingen dan niet vergeefs zijn geweest. Laat je iets moois achter met veel kansen en potentie of staat jouw familie met lege handen? Kan het bedrijf doordraaien zonder jou? De gevolgen van een overlijden zijn vaak afgedekt met een overlijdens-
risicoverzekering. Maar wat is er geregeld in het geval dat je door ziekte uitvalt en niet meer kunt werken?

In de praktijk blijkt dat het raadzaam is om de zakelijke én privébezittingen in kaart te brengen. En na te gaan wat er overblijft na vennootschaps-, inkomsten- en erfbelasting van het eigen vermogen. Ga uit van een financieel worst-case-scenario waarbij de onderneming niet binnen de familie wordt voortgezet en na overlijden moet worden verkocht zonder goodwill. Inventariseer, analyseer en leg de mogelijkheden vast voor nu en in de toekomst zodat je jouw naasten zo verzorgd mogelijk achterlaat.

Zorg dat je financieel, juridisch en fiscaal ook fit bent voor de toekomst.
Doe de liefdestest!

DienstverleningAccountancyEemvallei