DE NOOT IS WEER OPEN, EN HOE!

Het bekende Hooglandse café De Noot en het naastgelegen restaurant zijn sinds een grootscheepse verbouwing vorig jaar één en dat komt goed uit in deze tijd van beperkingen. Met een sfeervolle zaal die volop ruimte biedt voor zakelijke bijeenkomsten en maar liefst twee kleurrijke terrassen, is er vanaf deze zomer heel veel mogelijk bij Café & Restaurant De Noot.

Mede-eigenaar Jos Hak is in zijn nopjes met het resultaat van alle vernieuwingen. En terecht, want De Noot ligt er meer dan uitnodigend bij. De afgelopen maanden hebben Jos en zijn compagnons Saskia Sanderink en Bart van Lieshout aangegrepen om alles nog eens extra spic en span te maken. ‘We hebben flink gebuffeld.’

Dat valt bij aankomst al op bij de twee flink verruimde terrassen. Al het terrasmeubilair is nieuw gemaakt, zoals loungebankjes, zitjes, stamtafels en zelfs een cocktailbar. Veel beplanting daaromheen, witte parasols, lekker “beach”. Of om in de woorden van Jos te spreken: ‘Een supersfeertje met een lekker zomerse vibe. Niet iedereen gaat op vakantie dit jaar, dan is dit een heerlijke plek om te ontspannen.’

Muziek op je menu
De Noot “nieuwe stijl” heeft bedrijven in de regio veel te bieden. ‘Doordat het restaurant en het café nu samengesmolten zijn, kunnen we makkelijk opschalen voor zakelijke meetings zoals vergaderingen, presentaties en borrels. Lunch, buffet, een podium voor presentaties met alle benodigde techniek, gratis parkeergelegenheid: we kunnen het complete verhaal verzorgen in een bijzondere omgeving. Uiteraard volgen we daarbij de geldende richtlijnen.’

Voorheen stonden hier voornamelijk grote muzieknamen – de foto’s van bluesgoden aan de muur herinneren daaraan – en werden er feesten gegeven. Dat zal nog steeds gebeuren, niet voor niets luidt het thema hier “Muziek op je menu”, maar de zaal is geschikt gemaakt voor een veel breder scala aan activiteiten. Jos: ‘Denk aan pubquizen, stand-up comedy en thema-avonden toegespitst op het bedrijf.’

Ook nieuw: bij De Noot kun je sinds de heropening naast diner ook terecht voor lunch en tevens bezorging daarvan is mogelijk. Verwacht geen standaard caféhap, maar luxe broodjes met bijvoorbeeld carpaccio of zalm en salades en poké bowls. Jos: ‘De eerste openingsdag was meteen een knaller. Dat smaakt naar meer!’