Quote_teken_links

DELIVEROO GOED VOOR 2,8 MILJOEN EURO EXTRA OMZET VOOR RESTAURANTS

Bezorgdienst Deliveroo zorgt in Utrecht voor 2,8 miljoen euro extra omzet voor aangesloten restaurants en levert bovendien 143 extra banen op in de stad. Landelijk is dat bijna 42 miljoen euro. Deze analyse is gedaan door onafhankelijke adviseurs van onderzoeksbureau Capital Economics. Zij deden een onderzoek naar de economische bijdrage in Nederland van Deliveroo in de periode van november 2017 tot november 2018.

Uit het onderzoek kwam tevens naar voren dat bijna 60 procent van de ondervraagde restaurants een toename zag van bezoekers in hun restaurant, als gevolg van het partneren met Deliveroo. Dit onderstreept de toename van de ‘in-house’ omzet van restaurants.
Stijn Verstijnen, directeur Deliveroo Nederland: “Wij zien dat steeds meer mensen regelmatig eten laten bezorgen door Deliveroo. Dit heeft positieve gevolgen voor ondernemers, die met hun restaurant zo nieuwe doelgroepen aanboren en hun omzet sterk zien stijgen. Wij zijn trots dat wij restaurants laten groeien, duizenden bezorgers een goed verdienende en flexibele bijbaan bieden en de Nederlandse economie steunen.” Als Deliveroo in het huidige tempo door blijft groeien dan draagt het bedrijf in 2020 in Nederland bij aan ongeveer 4.500 banen en een economische output van 51,3 miljoen euro, zo berekende Capital Economics.

Foto: Bron: Deliveroo