Quote_teken_links

DEMODAG OVER VELDWERK VAN
VAN DIJK GEO- EN MILIEUTECHNIEK B.V.

Medewerkers van Van Dijk geo- en milieutechniek B.V. hebben donderdag 13 juni belangstellenden kennis laten maken met hun werkzaamheden tijdens een demodag in De Meern. Het thema van de dag was “Grondig natuurlijk”.

Voor de realisatie van projecten onderzoekt het bedrijf een en ander grondig in bodem, gebouw en natuur. Maar hoe gaat dit veldwerk er nou daadwerkelijk aan toe in weer en wind? Op de demodag heeft het bedrijf dit in de praktijk laten zien.

De dag begon met enkele korte presentaties met daarin de laatste ontwikkelingen op het gebied van geotechniek, asbest, natuur en milieu. Zo werd ook aandacht besteed aan de Wet natuurbescherming. Daarna volgde diverse veldwerkdemonstraties. Zo liet het bedrijf zien hoe een sondering (het bepalen van het draagvermogen van de grond) wordt gemaakt en een goed monster van de bodem wordt genomen.

De demodag werd afgesloten met een borrel en een hapje. ‘We kijken terug op een geslaagde Demodag’, aldus Marcel Hanraads, directeur van Van Dijk geo- en milieutechniek B.V.