Duurzaam en klimaat

Quote_teken_links

‘Het is de hoogste tijd dat er “realisten” opstaan in de politiek’

HERMAN

Herman van Eck sr. is eigenaar van Heveck Vriesvers BV en sinds 1973 ondernemer in Nieuwegein.
herman@heveck.nl | 0653499666

Duurzaam en klimaat, dat zijn volgens mij tegenwoordig de nieuwe toverwoorden. Als je op televisie kijkt naar een aantal programma’s en reclames, word je doodgegooid met het woord duurzaam. En wat is duurzaam? Als je een oud kastje opnieuw gaat schilderen ben je al duurzaam bezig.

En ook van het woord klimaat word je helemaal gek. Benzine- en dieselauto’s zijn vanaf 2030 niet meer welkom in Amsterdam. Alles moet elektrisch. Maar iedereen die in de politiek zit is een idealist; ze willen hun idealen koste wat het kost erdoor duwen. Het is de hoogste tijd dat er “realisten” opstaan in de politiek. Want een realist weet gewoon dat wat ze in Amsterdam willen, geen haalbare kaart is. Neem een willekeurig bedrijf in Amsterdam dat landelijk operatief is. In Amsterdam dienen zij met elektrische voertuigen te rijden, maar ze moeten ook naar bijvoorbeeld Maastricht rijden. Nou, veel succes met je elektrische auto…

We hebben een overheid die dit er allemaal doorheen wil drukken. De prijs die er echter voor betaald moet worden, wordt bij de burgers neergelegd. Want wij moeten elektrische auto’s gaan rijden, ons huis zo isoleren dat je geen frisse lucht meer binnenkrijgt, je dak volleggen met zonnepanelen en zo nog meer. De overheid zou eens bij zichzelf te rade moeten gaan, want daar is nog heel veel te halen.

Ik loop nog wel eens een rondje door ons mooie Nieuwegein. Bij een scholencomplex waar ik dan langskom, staat een auto van een schoonmaakbedrijf uit Apeldoorn voor de deur. Terwijl wij in Nieuwegein diverse goede schoonmaakbedrijven hebben. Als ik verder loop en langs het Amsterdam-Rijnkanaal kom, zie ik dat ze bezig zijn om nieuwe kabels te leggen. Daar staan auto’s met Belgisch kenteken van de aannemer bij. Dus de aannemer die hier aan het werk is, komt uit België! Terwijl in Nieuwegein diverse goeie aannemersbedrijven zitten. Ik noem nu twee voorbeelden, maar zo zijn er nog velen.

Hier is nog wel een duurzaamheidsslag te halen. Dus overheid, ga hier eens anders mee om. Er zijn nog veel simpele manieren te noemen om op een wat goedkopere manier “duurzaam” te zijn, die beter zijn voor het “klimaat”.