Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel
ECHTPAAR BREUREN IN HET ZONNETJE GEZET
5 januari 2022 | 2 minuten lezen

Burgemeester Victor Molkenboer heeft eind december een Gemeentelijke onderscheiding, brochette in zilver, aan mevrouw W.A. (Wieteke) Breuren-Schol en een steekspeld in zilver, aan de heer E.J. (Ed) Breuren overhandigd. Daarmee werden de horecaondernemers eens even goed in het zonnetje gezet.

De gemeente wil Ed en Wieteke Breuren met de onderscheiding de waardering laten zien voor de manier waarop zij het monumentale Arsenaal hebben omgebouwd tot een prachtig en superduurzaam hotel. Het oude en karakteristieke karakter bleef daarbij behouden. Het moderne horecabedrijf heeft vanaf de start in 2014 vele prijzen weten te behalen in uiteenlopende categorieen, van meest duurzame hotel tot beste kleine hotel in Nederland. En in 2019/2020 werd het echtpaar door Koninklijke Horeca Nederland uitgeroepen tot “Meest Markante Horecaondernemers”.

‘Het hotel heeft een grote naamsbekendheid en is daarmee een belangrijke factor voor de recreatie en het toerisme in Woerden’, zo laat de gemeente weten. ‘Stadshotel van Rossum is inmiddels niet meer weg te denken uit Woerden. De ondernemers dragen Van Rossum (stadhotel, het restaurant en de bar) per 1 januari 2022 over aan Axtivate Horeca, een mooie gelegenheid om Ed en Wieteke te bedanken voor hun inzet.’

Ook heeft Wieteke in 2009 de Stichting “Meiden Van Breuren” opgericht; een stichting die zich inzet om geld in te zamelen voor verschillende goede doelen. Tot 2019 was ze voorzitter en initiator van diverse acties. De Stichting draagt inmiddels de naam “Meiden van Woerden”.

Horeca & RecreatieRestaurant/ barHotelRecreatieWoerden