Quote_teken_links

ECUB ONDERZOEKT BEHOEFTE WATERSTOFVOERTUIGEN IN DE REGIO UTRECHT

Het EnergieCollectief Utrechtse Bedrijven (ECUB) uit Utrecht, een coöperatie die ondernemers op bedrijventerreinen helpt met duurzame maatregelen, onderzoekt hoeveel vraag er is naar het autorijden op waterstof in de regio Utrecht.

Duurzame mobiliteit is één van de speerpunten van ECUB. Daar valt onder andere rijden op groene waterstof (geproduceerd met windenergie of zonne-energie) onder. Voor zowel bouwers van waterstoftankstations als leveranciers van voertuigen is het belangrijk een goede inschatting te kunnen maken van deze vraag. Daarom vraagt het ECUB aan alle ondernemers in de regio Utrecht hieraan mee te werken en de behoeftepeiling in te vullen: http://bit.ly/peilingwaterstof.

‘Veel bedrijven wachten met het bestellen van waterstofvoertuigen, omdat er op dit moment nog weinig tankmogelijkheden zijn. Maar er zijn al wel vergevorderde plannen voor meerdere waterstoftankstations in en rond Utrecht. Ben je benieuwd naar de werking en de toepasbaarheid van waterstof als energiedrager binnen je bedrijf, dan verwijs ik graag naar het verslag van het webinar dat ECUB onlangs organiseerde met prof. dr. Ad van Wijk’, zegt directeur Bert Strijker.