Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

Frans van Seumeren is ondernemer, redder en eigenaar van FC Utrecht. Frans houdt van uitdagingen, ook op sportief vlak!

Een zeer bewogen jaar 2022

12 december 2022 | 2 minuten lezen

Natuurlijk springt de oorlog in Oekraïne er boven uit. Ik kan mij als jong jongetje nog de Cubacrisis herinneren. Volop paniek, een kernoorlog op komst. Gelukkig trokken de Russen hun keutel in. Nu dreigt zo’n zelfde situatie te ontstaan. Poetin houdt duidelijk de optie open om kernwapens in te zetten in de oorlog met Oekraïne. Toch denk ik ook nu weer dat het niet zal gebeuren. Echter, als amateur Ruslandkenner had ik ook niet verwacht dat Poetin, die ik ontmoet heb, Oekraïne zou binnenvallen. Hij heeft de situatie volledig verkeerd ingeschat. Hij heeft zijn leger overschat en de bereidheid van Oekraïne om te vechten onderschat. 

Aanvankelijk, bij het uitbreken van de oorlog, dacht ik dat er snel onderhandelingen zouden plaatsvinden . Door het succes van het het leger van Oekraïne ben ik bang dat de oorlog nog lang kan gaan duren. Het beste scenario zou zijn dat het Russische volk het Poetinregime niet meer gaat accepteren, maar daar heb ik weinig hoop op. Ik weet uit ervaring hoe patriottisch het Russische volk is, ingepeperd door de media en gestoeld op het verleden; het winnen van Napoleon en Hitler. Mensenlevens tellen niet, kanonnenvoer genoeg. 

‘Zorgen voor de toekomst, vooral voor de minder bedeelden’

Mede door deze oorlog is tamelijk onverwacht de inflatie dit jaar enorm toegenomen en zijn de vooruitzichten voor het bedrijfsleven in een zeer korte tijd grondig veranderd. 

Wat mij toch wel verbaast  is, dat mede door de globalisering de economische vooruitzichten zo snel kunnen veranderen. Zorgen voor de toekomst, vooral voor de minder bedeelden.

Gas eraf, nu lekker gaan genieten van de WK Voetbal. Natuurlijk is het een lachertje dat dit toernooi in Qatar gehouden wordt. Dit had nooit mogen gebeuren. Toch ga ik lekker voor de televisie naar de wedstrijden kijken. De eerste wedstrijden van Engeland, Frankrijk en Nederland gekeken. Onze Louis mag dan wel zeggen dat we wereldkampioen worden, maar als ik die andere twee landen zie spelen heb ik er een hard hoofd in en dan hebben we Brazilië nog niet gehad. Maar, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ik wens jullie allen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar toe.

InterviewZorg & WelzijnUtrecht