Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

Ellen (Vandeberg Advocatuur B.V.) is een ondernemende, pragmatische, duidelijke en meedenkende advocaat ondernemingsrecht.
ellen@vandebergadvocatuur.nl | 0655775673

En de winnaar is...

15 december 2021 | 2 minuten lezen

Wat een leuk thema voor deze laatste editie van 2021: Gunfactor. Hoe kan ik dit nu het beste omschrijven? Volgens het woordenboek is het “een geheel van factoren die ervoor zorgen dat iemand iets gegund wordt”. Dat is niet heel verhelderend. Ik ben maar eens verder gaan googelen. Volgens sommigen is het een soort van x-factor. Volgens anderen een combinatie van karaktereigenschappen. 

Ik ga zelf maar eens op onderzoek uit. Zelf schakel ik graag mensen in waarvan ik weet wat ik aan ze heb. Die niet om de hete brij heen draaien, hart hebben voor hun vak, een beetje vlot reageren en die op zijn minst een klein beetje humor hebben. Dit soort mensen heeft bij mij een hoge gunfactor. Dat is voor mij de meest ideale combinatie van eigenschappen en inderdaad ook een soort van x-factor. Dus een mix van performance, persoonlijkheid en kwaliteit en als dat dan goed wordt bevonden dan draai ik mijn stoel om, of nee, dat was een ander programma… Dan mag je wat mij betreft door naar de volgende ronde. 

‘Vanaf het moment dat ik zelf ondernemer werd, ben ik me nog meer bewust van mijn eigen handelen’

Soms spreek ik mensen bij zakelijke events die binnen een paar minuten een pitch geven over hun bedrijf en direct daarna de vraag stellen wat we voor elkaar kunnen betekenen. Heel eerlijk, dat is niet mijn manier. Vaak ben ik de naam van die persoon de volgende dag ook alweer vergeten. Anders is het wanneer ik echt een interessant gesprek heb met iemand. Als het zo uitkomt, zal ik die persoon dan ook proberen in te schakelen. Het verschil tussen beide situaties? Die gunfactor!

De samenwerkingen die ik in de loop der jaren ben aangegaan hebben alles te maken met die gunfactor. Het is heel fijn om partijen om je heen te hebben die je zonder te aarzelen kunt introduceren bij je opdrachtgevers. Dat laatste vind ik het meest relevant, dat je opdrachtgever tevreden is. Leuk wanneer de ander ook jou een keer kan inschakelen, maar dat is minder belangrijk.

Uiteraard geldt dit ook voor mezelf in relatie tot mijn opdrachtgevers. Ik heb het er wel eerder over gehad in mijn columns, maar voor veel van mijn opdrachtgevers werk ik al lange tijd. Vanaf het moment dat ik zelf ondernemer werd, ben ik me nog meer bewust van mijn eigen handelen. Ik wil heel graag dat die stoelen voor me draaien, zodat ik met de opdracht naar huis mag!

DienstverleningAdvocatuurUtrecht