Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

Edwin is directeur van Terberg Verenigde Bedrijven. Een holding waar verschillende technische installatiebedrijven deel van uitmaken, zoals Terberg Totaal Installaties en Terberg IP Products & Solutions. 0306860711 | e.dullaart@terberg.eu

ENERGIE DOOR MEER DUURZAAMHEID

11 mei 2021 | 4 minuten lezen

Als installateur is één van mijn grote drijfveren om sterk bij te dragen aan een duurzame wereld. Een duurzame wereld waarbij energie op een innovatieve en betere manier kan worden ingezet. Als ondernemer ben ik daar ook dagelijks mee bezig. Dat kan op veel manieren geïnterpreteerd worden, van het ontwikkelen van een pand dat voorziet in de eigen energiebehoefte tot het reduceren van de CO2-uitstoot van je eigen wagenpark. Ik was dan ook erg trots dat wij laatst als beste uit een CO2-competitie kwamen tussen een groot aantal bedrijven. Dit geeft onszelf, maar nog belangrijker, onze zakelijke omgeving een extra motivatie met betrekking tot duurzaamheid.

De overheden vinden groene energie ook steeds belangrijker. De Rijksoverheid wil bijvoorbeeld dat Nederland in 2050 geen CO2 meer uitstoot. Dit is nodig vanwege de verandering van het klimaat. In de toekomst kunnen we daarom alleen met duurzame installaties koken en stoken. In de woningbouw werken we daar nu al naar toe. Niet alleen in de woningbouw, maar alle projecten die wij realiseren voorzien wij van de nieuwste en meest duurzame technieken. Dat wil zeggen dat deze energiezuinig zijn en zelfvoorzienend, doordat ze compleet gasloos zijn en elektrisch werken op zonnepanelen. Daarnaast bouwen en installeren we steeds meer cradle to cradle, dat wil zeggen dat een product altijd opnieuw gebruikt kan worden binnen een volgend product, zonder dat dit aan kwaliteit verliest. Als ondernemer geef je natuurlijk graag het goede voorbeeld. We installeren dus niet alleen duurzame technieken, maar zetten duurzaamheid als één van de hoofddoelen neer binnen ons beleid.

‘We zetten duurzaamheid als een van de hoofddoelen neer binnen ons beleid’

Persoonlijk krijg ik ook echt energie door bezig te zijn met energieneutrale- en duurzame panden door de atmosfeer die hieromheen hangt. Gelukkig zie je het steeds vaker als je om je heen kijkt en er is ook steeds meer mogelijk. Waar ik de meeste energie van krijg is dat wij als installateur een steeds grotere rol spelen in onze sectoren en dus echt kunnen bijdragen aan een betere wereld. De techniek blijft zich continu ontwikkelen. De innovaties gaan gelukkig snel en deze maken de wereld steeds een stukje beter, hetgeen de mens weer nieuwe energie geeft.

Nieuwe energie hebben we, na het bijzondere jaar waar we in zitten, ook wel weer hard nodig. Maar de tijd van vooruitkijken is nu écht aangebroken. Laten we hopen dat we snel weer wat meer kunnen genieten als een groot gedeelte van de bevolking straks is ingeënt en we weer op pad kunnen en kunnen genieten van een terrasje, een theater, een vakantie et cetera. Wat kijken we daar naar uit met zijn allen! Zeker nu de lente er aan komt en het zonnetje steeds meer begint te schijnen.

OntwikkelingenBouw & VastgoedInstallatietechniekLopikerwaard