FAQ OnderNamen i.v.m. corona

Komt er nu wel een magazine van OnderNamen uit in de zomer?
Jazeker. Ook nu, en misschien wel júist nu, willen we nog steeds de mooie verhalen van ondernemers delen met de regio. Er staan al volop artikelen gepland voor deze editie. Zoals je hebt kunnen zien zijn ook onze lente-edities weer prachtig geworden, ondanks de corona-maatregelen! We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de zomeredities minstens zo mooi zullen worden.

Wanneer kan ik de zomeredities van OnderNamen verwachten?
De zomeredities zullen halverwege juli verschijnen. Dit is niet later of eerder dan al gepland was.

Hoe houden jullie de interviews, met betrekking tot de coronamaatregelen?Interviews afnemen kan nog steeds. In principe is er geen verbod om elkaar te ontmoeten en een gesprek voeren kan prima op minstens 1,5 meter afstand van elkaar. Maar het interview kan ook telefonisch of via videobellen plaatsvinden. Tijdens het realiseren van de lente-editie hebben wij deze middelen al volop ingezet en met goed resultaat!

Kan jullie fotograaf nog wel foto’s maken in deze tijd?
Onze fotograaf kan gewoon op pad, daarvoor zijn er verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan buiten fotograferen, het inzetten van een drone of telelens. Afstand houden is voor onze fotograaf in elk geval geen enkel probleem.

Het thema is “helden”. Is dit toeval?
Dit is inderdaad toeval, want dit thema is al lang vóór de coronacrisis bedacht, maar zeker nu wordt duidelijk dat we onze helden meer dan ooit nodig hebben. Er zijn nieuwe helden opgestaan; mensen die helpen mooie initiatieven op te zetten om ondernemers en burgers een steuntje in de rug te bieden, en daarnaast draaien onze helden in de zorg, logistiek en schoonmaak overuren.

Komt er niet teveel coronanieuws in de volgende magazines? We worden een beetje coronamoe…
We willen juist de mooie en positieve verhalen van onze ondernemers vertellen. Als dit verhaal gaat over hoe een ondernemer omgaat met de coronacrisis, kan dat inspirerend zijn voor de lezers, maar we hebben ook genoeg andere mooie onderwerpen op de planning staan.

In de lente was er geen netwerkbijeenkomst. Hoe zit dat met de bijeenkomsten in de zomer?
De bijeenkomsten voor de zomer staan, met potlood, in de agenda voor medio juli. De bijeenkomsten van OnderNamen zijn níet vergunningsplichtig en vallen daarmee niet onder de maatregel van het kabinet dat er tot 1 september geen evenementen mogen plaatsvinden. Naar aanleiding van de persconferentie van woensdag 6 mei zullen wij ons voorbereiden op evenementen waarbij maximaal 100 personen aanwezig mogen zijn, op anderhalve meter afstand van elkaar. Het team van OnderNamen is op de achtergrond bezig met diverse scenario’s voor de zomerbijeenkomsten waarbij we, met inachtneming van alle richtlijnen, kijken naar de mogelijkheden om te zorgen dat jullie in juli weer op een gezellige en ongedwongen wijze kunnen netwerken. We houden onze leden op de hoogte en hopen iedereen in juli weer te mogen ontmoeten!

Ons kantoor is gesloten, maar dat is waar ik het OnderNamen magazine altijd ontvang. Hoe kan ik nu toch het magazine ontvangen?
Voor de lente-edities hebben we al onze leden de gelegenheid gegeven om eenmalig een alternatief adres aan ons door te geven, zodat ons magazine bijvoorbeeld thuis bezorgd kon worden. Vanzelfsprekend hebben we deze gegevens, in verband met het beschermen van ieders privacy, niet bewaard. Als de zomeredities zullen verschijnen, en er wordt nog steeds op deze schaal thuis gewerkt, dan zullen we weer eenzelfde actie ondernemen en iedereen de kans geven een alternatief adres door te geven. Mogelijkerwijs moet je je adres dan dus nogmaals aan ons doorgeven.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *