Quote_teken_links

FINDFAST LOGOTEST VOOR HET SNEL TESTEN VAN LOGO’S 

Potter Marktonderzoek uit Amersfoort heeft in december FindFast Logotest geïntroduceerd. FindFast Logotest is een snelle, en volgens het onderzoeksbureau ook betaalbare, methode om logo’s te testen met weinig inspanning door de opdrachtgever. De test meet snel wat mensen van een logo vinden en vooral waarom.

Blijkbaar is behoefte aan dit product, want vlak voor de kerst heeft Andries Potter (links op de foto) al de eerste FindFast Logotest uitgevoerd voor Amberg Associates Trainingen. Amberg heeft een logo laten ontwerpen met een strakke en professionele uitstraling, passend bij hun bedrijfstak.

Peter Appel (rechts op de foto), mede-oprichter van Amberg Associates leverde het nieuwe logo, de eigenschappen die het logo moet uitstralen en een beschrijving van hun bedrijfstak. Andries heeft de vragenlijst geoptimaliseerd voor de test voor het Amberg logo. Vervolgens is de Logotest voorgelegd aan een steekproef van honderd mensen uit het panel van 35.000 mensen. Drie dagen later ontving Peter zijn rapport. Hij weet hierdoor exact wat mensen aan zijn nieuwe logo waarderen en vooral waarom, maar ook wat de kritiek was. Dit geeft Peter en zijn ontwerper bruikbare input over mogelijkheden voor verdere optimalisaties van het logo. Peter: ‘Super hoe snel je inzicht krijgt over een idee of beeld. Echt top!’