Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

Johan Pouw, directeur van Pouw Vervoer, is een goedlachse rasondernemer met een neusje voor kansen. Hij houdt van uitdagingen en het combineren van krachten én van teamwork. Actief in horeca, personenvervoer en ontwikkeling van onroerend goed.
johan@pouwvervoer.nl | 0306868306

Fit

8 juli 2021 | 2 minuten lezen

Sporten, daar was ik als boerenzoon nooit zo van. Ik had immers thuis lichamelijk werk genoeg.
Later, toen ik ander werk had, heb ik er ook niets mee gedaan.
Tot ik een paar jaar terug in een vlaag van verstandsverbijstering meedeed met, toen nog, OnderNamen Business Boxing in Studio A12. Daarvoor ging ik trainen bij De Voltreffer in Nieuwegein en na een paar maanden was het tijd voor de wedstrijd. Wat was het zwaar. Ik hing na de wedstrijd kotsend boven de spoelbak. Toen merkte ik dat het toch wel beter is om lichamelijk fit te zijn. Sindsdien sport ik nog steeds, al is het niet altijd met evenveel zin.

Het bedrijf fit houden is gelukt bij ons. Daar moesten we wel even flink aan trekken, maar we zijn wel wat “extra kilo’s” kwijt, als je het zo wil omschrijven. Het overtollige vet is ervanaf. We zijn strak en droog, zoals je in de sportwereld wel eens hoort. We zijn op menselijk en financieel vlak weer fit voor de toekomst.

‘Ik hing na de wedstrijd kotsend boven de spoelbak’

Toch denk ik bij het woord “fit” het meest aan de mensen om mij heen. Ik merk dat een coronajaar meer van mensen heeft gevergd dan je zou verwachten. Beetje rustiger op het werk en nooit meer laat van een feest terugkomen zou meer fitte mensen moeten opleveren. Het tegendeel is waar.
Ik merk dat zelf ook. Geen uitjes en leuke borrels meer, maar gewoon heel hard sleuren aan de hut.

Het sociale aspect is broodnodig om fit te blijven. Aandacht voor je mensen bij het koffiezetapparaat en goed luisteren naar wat ze willen, waar ze mee zitten en hoe we ze kunnen helpen. Niet alleen financieel maar ook mentaal.

Bij de vlootschouw van onze medewerkers nemen we fit zijn ook mee. Hoe gaat het met iemand? En dan bedoelen we niet alleen of hij of zij overgewicht heeft. Fit voor je werk is fit voor een leuk en gezond leven.

Om fit te blijven heb je dus ook een sociaal leven nodig. Het is dan ook heel fijn dat de maatregelen weer een beetje worden verruimd. Gewoon een avond op het terras of een barbecue met een groep vrienden.
Dus vergeet dat niet om fit te blijven; ga dat terras op!

Transport & AutobrancheTransportLekstroom