Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

RUUD MUIS IS ONDERNEMER IN HART EN NIEREN. HIJ IS GELUKKIG GETROUWD MET ETSKE EN WOONT MET VEEL PLEZIER IN LANGBROEK.
r.muis@aegirmarine.com | 0343432509

Focus Inzet Talent

8 juli 2021 | 2 minuten lezen

Volgens mij was het Louis van Gaal die bij potentiële spelers een vast selectiemantra aanhield. Zo’n mantra is soms handig als je bepaalde kwaliteiten wilt bewaken en ontwikkelen. Trainen dus eigenlijk.

Voor ondernemers zijn er ook veel zaken waarin jij je kunt ontwikkelen. Intuïtie bijvoorbeeld. Waar gaat de markt naar toe? Waar liggen de kansen? Hopelijk houdt dat je scherp in de opstartfase. Brengt het jou en je bedrijf verder.

Maar eenmaal door de pioniersfase heen, sluipen er toch weer zaken in. Ben je nog wel zo alert? Denk je niet in oude patronen en fouten? Kortom, je moet eraan werken. Net als aan je fysiek. In je jonge jaren is energie een onuitputtelijke bron. Je enthousiasme, je geloof in je visie en in je eigen kunnen geven je vleugels. Dat levert ook regelmatig successen op en die moeten gevierd worden. Bij onze bedrijven vieren we veel. En dat gaat vaak gepaard met traktaties, waardoor de vraag soms is: “Hoeveel kilo werk jij al hier?”.
Gelukkig is er ook al jaren een traditie van sportieve uitdagingen. Een fietsteam, een roeiploeg, bokstraining en andere lichamelijke uitdagingen. Toch heeft het management besloten nog een stap verder te gaan, met een heus vitaliteitsprogramma. Met een medische check, lifestyle ondersteuning en gezonde snacks. Alles om ook fysiek in staat te blijven topprestaties te leveren in het werk. En natuurlijk gewoon omdat het leuk is.

‘Hoeveel kilo werk jij al hier?’

Als ondernemer moet je ook fit zijn. Geestelijk en fysiek. En dat valt lang niet altijd mee, weet ik uit eigen ervaring. Stress, buiten de deur eten, jezelf geen tijd gunnen, een snelle hap of een biertje na het werk. Daar valt maar beperkt tegen aan te fietsen en te sporten.

Ik doe mijn beperkte best aan de fysieke kant. Maar tegelijkertijd probeer ik ook aandacht te houden voor de mentale vorm van mijzelf en onze medewerkers. In de coronatijd is dit extra lastig. Minder of geen klantcontact, collega’s die thuiswerken, geen feestjes en ga zo maar door. Dus oog blijven houden voor hoe iemand zich voelt, voor eenzaamheid, afgesloten of opgesloten zijn; de signalen moeten opgevangen worden en ik probeer er rekening mee te houden. Zo hoop ik dat we er niet alleen zakelijk, maar ook privé, samen doorheen rollen.

Ik heb het gevoel dat dit, ondanks alles, redelijk goed lukt. En dat komt dan weer omdat ook wij een mantra hebben bij het aannemen en ontwikkelen van ons team. Tonen ze Focus, Inzet en Talent? Precies, ben ik en zijn zij FIT?

Lekstroom