Gebruik je
boerenverstand

Quote_teken_links

‘Rijd niet achter de tractoren aan’

ARDO

Via deze blog houden we jullie op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen binnen onze branche, zodat jullie op een steeds innovatievere en persoonlijkere manier op afstand met elkaar kunnen communiceren.
ardo.hoogeveen@clickon.nl | 0882542566

Winnen is bij ons tijdwinst. Gebruik je boerenverstand en ga niet achter de tractoren aanrijden. We hebben net het boerenprotest achter de rug en half Nederland stond daardoor vast in de file. Ook de werkzaamheden rondom de A12 bij knooppunt Oudenrijn veroorzaakten in november veel oponthoud. De treinen zitten in de spits ook overvol, dus waarom zouden we daarvoor kiezen?

In mijn ogen is er maar één structurele oplossing: flexibele werkuren en meer thuiswerken. Niet in elke branche is dit haalbaar, maar er zijn nog ontzettend veel banen, met name in de dienstverlenende sector, die anders ingericht kunnen worden. De techniek is er al. Tegenwoordig heb je voor veel kantoorbanen enkel een goede internetverbinding nodig en alles is binnen handbereik. Denk hierbij aan werken in de “cloud” en videobellen. Ik geloof zelfs dat mensen ook beter functioneren als ze hun eigen tijd mogen indelen. Ben je op je best om tien uur ’s avonds? Waarom zou je niet op dat moment een paar uur werken, zodat je overdag tijd hebt voor je kinderen of de boodschappen.

Ik denk dat veel werknemers bereid zijn om op deze manier te gaan werken. Het zijn vooral de werkgevers die hier nog huiverig tegenover staan. Ze zullen het niet altijd hardop willen toegeven, maar vertrouwen zij hun medewerkers wel genoeg om hen die vrijheid te durven geven? Personeel wat op kantoor is, kun je beter monitoren en beoordelen. Als ze thuis werken, is dat niet meer zichtbaar. Werkgevers zijn bang om de grip te verliezen. Maar als ze hun werk toch naar tevredenheid uitvoeren, maakt dat dan uit? Ik geloof dat hierin een kentering moet plaatsvinden. Eigenlijk zou zelfs de politiek deze discussie in het bedrijfsleven moeten aanzwengelen en op de één of andere manier moeten stimuleren.

De werknemer hoeft zich dan niet meer verplicht te voelen om in de file achter de boeren aan te gaan rijden en kiest voor een thuiswerkdag. En het is nog beter voor het milieu ook! Een echte win-winsituatie!