Quote_teken_links

GEMEENTE NIEUWEGEIN ONDERTEKENT ONLINE OVEREENKOMST OVER BOUW HERENHUIZEN

In Nieuwegein heeft op 22 april de eerste online contractondertekening plaatsgevonden tussen de gemeente en een projectontwikkelaar, in dit geval FRESCH Real Estate. Het betreft het project Edisonkwartier in Rijnhuizen. Hier worden 47 herenhuizen gerealiseerd.

‘Het is fijn dat ondanks de coronacrisis de initiatieven voor woningbouw doorgaan, want de woningnood is niet minder geworden’, aldus wethouder Hans Adriani. De wijk Rijnhuizen in Nieuwegein is volop in ontwikkeling. De van oorsprong kantorenwijk ondergaat een transformatie naar een gemengde leefwijk. Waar nog wel kantoren zijn, maar waar de nadruk ligt op wonen en leven. ‘Uniek aan het project zijn de 47 royale herenhuizen in een parkachtige omgeving.’

De gemeente is blij dat er een mooi plan ligt voor de leegstaande bedrijfspanden aan de Edisonbaan. ‘Met de realisatie van het Edisonkwartier maken we een kwaliteitsslag die past bij onze visie en kunnen er meer gezinnen in Rijnhuizen komen wonen’, vindt de wethouder. Guido Schmitt en Ruben Freudenthal van FRESCH Real Estate: ‘Wij zijn trots op het bieden van een unieke mogelijkheid voor waterrijk wonen in Rijnhuizen.’ Komende maand gaat de website van Edisonkwartier online met meer informatie over de verkoop.