WOERDen

 De genomineerden voor de Gouden Parel Woerden 2020 zijn bekend!
Hieronder kan je jouw publieksstem uitbrengen, er kan één stem per persoon worden uitgebracht.  

Ben jij lid van OnderNamen Woerden? Wacht dan even met stemmen want je kunt jouw stem uitbrengen tijdens de bijeenkomst!
Op de avond van de uitreiking wordt er live gestemd, dat betekent dat in de tussentijd alleen publieksstemmen worden geworven. 

*Indien je niet aanwezig kunt zijn op de bijeenkomst of de bijeenkomst moet worden aangepast wegens corona; geen paniek. Er kan op de dag van de uitreiking digitaal worden gestemd. 

Arjan van Vliet

Van Vliet Autogroep

Van Vliet Autogroep is een familiebedrijf in hart en nieren, opgericht in 1879. Terwijl de wereld compleet is veranderd sinds de oprichting, zijn de belangrijkste waarden van het familiebedrijf altijd bewaard gebleven.  

Van Vliet Autogroep is een familiebedrijf in hart en nieren, opgericht in 1879. Terwijl de wereld compleet is veranderd sinds de oprichting, zijn de belangrijkste waarden van het familiebedrijf altijd bewaard gebleven.

Van Vliet Autogroep bestaat tegenwoordig uit negen vestigingen en vertegenwoordigt de merken Opel, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Abarth en Kia. In de regio Woerden bevinden zich vier locaties: Autocentrum van Vliet, Autowinkel, Fase Autobedrijven Woerden en Schadenet van Vliet.

In 2019 heeft Autocentrum van Vliet de Opel Klanttevredenheid Award voor het tweede jaar op rij gewonnen; ze zijn verkozen tot ‘Dealer of the year 2019’.

Tijdens de coronaperiode heeft Arjan van Vliet zich volop ingezet voor Woerden. Samen met Jumbo Stef Bijlsma en Samen voor Woerden heeft hij een bezorgservice opgestart voor ouderen die niet meer naar de supermarkt konden.  

Carl Siegert

Bakkerij Carl Siegert

Bakkerij Carl Siegert is, met het 130-jarig jubileum dat volgend jaar gevierd wordt, niet meer weg te denken uit Harmelen. Een familiebedrijf dat sinds 1891 dagelijks brood bijzonder maakt.

Bakkerij Carl Siegert is, met het 130-jarig jubileum dat volgend jaar gevierd wordt, niet meer weg te denken uit Harmelen. Een familiebedrijf dat sinds 1891 dagelijks brood bijzonder maakt.

Zes generaties van bakkers en molenaars (waarvan vier generaties in Harmelen) die steeds hun belangrijke kernwaardes en tradities hebben doorgegeven. In 1991 is aan Bakkerij Carl Siegert het predicaat hofleverancier toegekend. Op dit moment wordt de bakkerij geleid door de zesde generatie Carl Siegert. Bijna 25 jaar geleden besloot hij de horeca van Nederland te voorzien van kwaliteitsbrood. En met succes, want de ambachtelijke broodspecialiteiten van Bakkerij Carl Siegert worden gebruikt door de chefs van veel horecazaken en cateraars. Inspiratie, innovatie en ambacht staan centraal in de Harmelense bakkerij, waarbij duurzaamheid altijd vanzelfsprekend is.
Voor de broodspecialiteiten worden vrijwel uitsluitend biologische en duurzaam geteelde ingrediënten gebruikt. Daarnaast is vorig jaar het aantal zonnepanelen op het dak van de bakkerij uitgebreid naar 1000, waardoor het bedrijf nu 40% van de benodigde energie zelf opwekt.

Bakkerij Carl Siegert is niet alleen betrokken bij de eigen regio, maar zet zich ook in voor Stichting SamenScholen en de Learn! Foundation. ‘Duurzaam ondernemen betekent ook investeren in mensen, zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen. Niet alleen bij ons maar ook over de grenzen.’

Marlous Birkhoff

TechnoHUB

Met de komst van de TechnoHUB kunnen basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en MBO-studenten uit de regio’s Woerden, Montfoort, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk straks 365 dagen per jaar leren over techniek.

Woerdens Techniek Talent (WTT) is een samenwerkingsverband van ruim 120 technische bedrijven uit de regio, vijf onderwijsinstellingen en de gemeenten Woerden, Montfoort, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk.

De doelstelling van dit samenwerkingsverband is om de instroom van leerlingen in het technisch onderwijs te bevorderen en de samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs te verbeteren.
Na jarenlange inzet van WTT, heeft de organisatie dit jaar een mijlpaal bereikt met de komst van de TechnoHUB: een leeromgeving waar basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en mbo-studenten kennis krijgen van de nieuwste technieken. Naast het faciliteren van het regulier onderwijs, is in deze faciliteit ook ruimte voor technische trainingen voor medewerkers van onze partners, productpresentaties en om- en bijscholing voor geïnteresseerden die hun carrière in de techniek willen starten. Tien jaar geleden is de basis voor de TechnoHUB al gelegd; toen werd er voor het eerst een Techniek Driedaagse georganiseerd voor kinderen uit groep 7 en 8.

Van Techniek 3 daagse naar 365 dagen techniek!
Met de komst van de TechnoHUB kunnen basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en MBO-studenten uit de regio’s Woerden, Montfoort, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk straks 365 dagen per jaar leren over techniek. Zij kunnen hier van alles ervaren en leren over de verschillende technieken. Bovendien kunnen ze kennismaken met de laatste ontwikkelingen en innovaties in deze branches.

Onder leiding van Marlous Birkhoff wordt er na een intense verbouwperiode vanaf begin september 2020 gestart met de eerste opleidingen binnen vier techniekbranches:
Mobiliteit & Transport, Installatie & Elektrotechniek, Metaal & Mechatronica en Robotica Bouw, Wonen & Interieur.