Quote_teken_links

GPI START GPI TANKS XL VOOR TANKS TOT 15.000 KUBIEKE METER 

De Gpi Group startte 2020 met Gpi Tanks XL; een nieuwe werkmaatschappij die zich richt op de verkoop en productie van roestvrijstalen opslagtanks groter dan zes meter diameter of met een inhoud vanaf vijfhonderd kubieke meter. De productie vindt plaats in de vernieuwde fabriek in Groot-Ammers of op locatie bij de klant.

Waar Gpi Tanks zich richt op alle soorten en maten rvs tanks, ligt bij Gpi Tanks XL de focus op het grote segment; tot 15.000 kubieke meter. De aanleiding voor het ontstaan van het nieuwe bedrijf is de groeiende vraag vanuit de markt. Fred Boere, CEO van de Gpi Group: ‘We zien een toenemende vraag naar grote hoogwaardige rvs tanks en de ontwikkelingen op dit vlak sluiten goed aan bij de ambities van de Gpi Group. Met Gpi Tanks XL spelen we hierop in door onze specialisten binnen dit vakgebied samen te brengen.’

In Groot-Ammers bouwt het bedrijf opslagtanks tot circa vijfduizend kubieke meter om direct te kunnen verschepen via de rivier de Lek, bijvoorbeeld richting de Rotterdamse haven. De grotere tanks worden op locatie gebouwd. Voor productie op locatie zijn verschillende bouwmethoden beschikbaar: ‘Wereldwijd kunnen we op de klantlocatie één of meerdere tanks tot dertig meter diameter en dertig meter hoogte realiseren. We managen elk project van a tot z’, zegt Arno Rodenburg, COO van de Gpi Group. De bouwmethodes worden uitgelicht op een nieuwe website gpi-tanksXL.com. Gpi beoogt de komende vijf jaar met Gpi Tanks XL een prominente plek op de wereldwijde tankbouwmarkt te veroveren.