fbpx
Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel
Max Brandt

Edwin is directeur van Terberg Verenigde Bedrijven, een holding waar verschillende technische installatie bedrijven deel van uitmaken, zoals Terberg Totaal Installaties en Terberg IP Products & Solutions.

e.dullaart@terberg.eu | 0306860711

Groeien door ontwikkeling

19 april 2022 | 2 minuten lezen

Groeien associëren veel bedrijven met vooruitgang. Toch is dit niet altijd het geval. De betekenis van groeien kan namelijk op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Als organisatie kan je bijvoorbeeld groeien in omvang, omzet en personeel. In dit geval gaat het vooral over aantallen, maar zegt het niet altijd iets over de kwaliteit van je diensten of producten. Te snel groeien als bedrijf zorgt vaak voor een hoop groeipijn en de daarmee gepaarde problemen. Zo kan je te snel te veel nieuwe collega’s aannemen, raken je mensen het persoonlijke contact met de klanten kwijt of verlies je het gedachtegoed van je bedrijf uit het oog. In mijn ogen gaat groeien daarom vooral over de juiste ontwikkeling. 

Ontwikkeling kan op verschillende manieren plaatsvinden. Zo kan je investeren in de ontwikkeling van je personeel, ontwikkeling van je bedrijfscultuur en mentaliteit, het creëren van moderne werkplekken, maar ook de bedrijfsprocessen naar een hoger level tillen. In alle gevallen geldt dat groei er op deze manier voor zorgt dat taken steeds zelfstandiger en efficiënter worden uitgevoerd. Heb je daar altijd meer personeel voor nodig? Een groter pand? En meer omzet? Nee, maar dat is vaak wel het gevolg. Daarnaast hangen er veel voordelen aan het ontwikkelen (en laten groeien) van je bedrijf. Zo blijft de kwaliteit van je producten of diensten beter gewaarborgd, word je aantrekkelijk voor nieuwe medewerkers en is je personeel flexibeler. Ze zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen waardoor ze beter kunnen inspelen op complexe vraagstukken. Om deze redenen blijft ontwikkeling een belangrijk agendapunt binnen onze groep bedrijven. 

‘Groeien gaat naar mijn mening vooral over de juiste ontwikkeling’

Ontwikkeling vindt plaats op verschillende vlakken. Door de krapte op de huidige arbeidsmarkt zie je dat veel bedrijven (ver)nieuw(d)e initiatieven ontplooien. Een initiatief van ons is het opstarten van de TVB Academy. Hét opleidingsorgaan voor alle bedrijven binnen de organisatie. Naast het opleiden en trainen van eigen personeel, is het ook belangrijk om te focussen op nieuwe generaties. Wij geloven in een (h)echte samenwerking tussen vakkundige collega’s en jongeren die aan het begin van hun carrière staan. In de huidige technische branche draagt deze vorm van ontwikkeling op alle fronten bij aan een positieve positionering van je bedrijf. 

Door het faciliteren van goede opleidingen, het verbeteren van de processen, het creëren van moderne werkplekken, en het neerleggen van de verantwoordelijkheid waar deze hoort, is onze groep bedrijven uitgegroeid tot een echt modern familiebedrijf. Uiteindelijk gaat het er naar mijn mening vooral om dat je de kernwaarden en het gedachtegoed van je bedrijf altijd in het vizier blijft houden. Stel juiste en duidelijke doelen. Als je dat voor elkaar kan krijgen betekent groeien iets heel positiefs. 

OntwikkelingenBouw & VastgoedInstallatietechniekLekstroomLopikerwaard