Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

Sjors Fröhlich is sinds november 2019 burgemeester van de gemeente Vijfheerenlanden. Daarvoor was hij hoofdredacteur bij BRN Nieuwsradio. 

Groeipijn in een wereld met pijn

20 april 2022 | 2 minuten lezen

Dit jaar ben ik uw gastcolumnist. Het is een eer bij te dragen aan dit magazine waar ook ondernemers uit Vijfheerenlanden zich kunnen profileren en laten inspireren. Het thema? Groeipijn. Mijn handen hangen boven het toetsenbord zonder ook maar een toets te raken. Want maart 2022 gaat in mijn ogen niet over groeipijn; hoe kunnen we het over groeipijn hebben als de hele wereld pijn heeft? De afschuwelijke gebeurtenissen in Oekraïne beheersen ons doen en laten. De pijn en het verdriet van een land dat voor onze ogen kapotgebombardeerd wordt, de pijn en het verdriet van de vluchtelingen die ik 14 maart welkom heette in Meerkerk. De jongste een maand, de oudste zestig. Het laat me niet los. 

En toch brengt deze pijn ons als gemeente dicht bij inwoners, maar ook bij dicht bij onze ondernemers. Want zonder hun creativiteit, ondernemerschap en grote hart was het ons niet gelukt de deur van het gemeentehuis Meerkerk open te zetten en een veilige plek te maken voor hen die dat nu meer dan ooit nodig hebben. Ondernemers die na twee jaar corona uitzagen naar de lente, naar een nieuw begin. Samen de toekomst tegemoet. Een toekomst om in te groeien, en dat kan af en toe een beetje pijn doen.

‘Samen de toekomst tegemoet. Een toekomst om in te groeien, en dat kan af en toe een beetje pijn doen’

Veel ondernemers zien grote barrières. De brandstof- en energieprijzen stijgen naar recordhoogten, grondstoffen zijn slecht verkrijgbaar, de arbeidsmarkt is gespannen en over alles heen leven we op een wereld die schreeuwt om verduurzaming. Hoe houden we dat alles in balans? Hoe vinden we kansen? Hoe kúnnen we groeien? Zeker met de ervaring van de laatste weken tijdens de ombouw van het gemeentehuis naar opvanglocatie heb ik er veel vertrouwen in dat onze ondernemers hierin slagen. Door elkaar te inspireren, te steunen en samen te werken ontstaat een slagkracht en een groei die pijn doet in de goede zin het woord.

Ik wil een sparringpartner zijn voor onze ondernemers. Ik ga in gesprek en ben benieuwd naar wat hen beweegt en waar ik hen kan faciliteren. Vijfheerenlanden maakt ruimte voor werken en heeft aandacht voor mobiliteit en duurzaamheid. Door de juiste voorwaarden te scheppen wil ik de Haarlemmerolie in het netwerk van het ondernemerslandschap zijn. Een ondernemerslandschap dat bijdraagt aan een prettige, gezonde, levendige gemeente die door de pijn van vandaag uitkijkt naar een mooie toekomst waarin groei best een beetje pijn mag doen.

GroothandelMachines en apparatenThema verhaalLekstroom