Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

ROLF VERSCHURE, VENNOOT BIJ LEKX ACCOUNTANTS, IS EEN BETROKKEN ACCOUNTANT VOOR ZIJN KLANTEN. DAARNAAST ZET HIJ ZICH IN VOOR ONDERNEMEND WOERDEN.

Gunne (op zèn Haags)

20 december 2021 | 2 minuten lezen

Bij het schrijven van deze column, eind november, hebben Rutte en De Jonge net de nieuwe coronamaatregelen bekendgemaakt. Tjonge, we zijn bijna terug bij af. Ik ben blij dat ik niet in hun schoenen sta, dat gun je niemand. Je doet het nooit goed en men vindt altijd overal wat van. En nu, zo vlak voor de kerst, hebben de maatregelen gewerkt? Kunnen wij met familie en vrienden kerst en oud en nieuw vieren? Dat gun ik iedereen. Terug naar de gezelligheid en genieten met vrienden en familie.

Bij ondernemers kom ik tijdens de coronabeperkingen veel gunning tegen. Er is begrip voor elkaars situatie en er wordt gekeken naar wat er wel kan. Stilstand is achteruitgang en dat willen wij niet. Er zijn ondernemers die zichtbaar blijven door samenwerkingen aan te gaan om er zodoende het beste van te maken. En ook ondernemers die bij de opdrachtgever aangeven: zal ik aanvullende of vervangende werkzaamheden gaan verrichten? Met het doel om van de situatie samen iets te maken.

Gunnen is, als het gaat om met elkaar zakendoen, een mooi woord met dito betekenis. Iemand een opdracht gunnen. Daarbij ga je niet voor de goedkoopste prijs, maar voor de partij die de beste kwaliteit/prijsverhouding kan bieden. Daarbij is de prijs gelukkig niet altijd leidend. Juist nu is het belangrijk dat wij elkaar handel gunnen. In diverse sectoren is dat de laatste twee jaar vaak gebeurd. Toch hakt de onzekerheid over de toekomst er stevig in. Waar gaat het naar toe, wat kunnen we doen en hoe pakken wij dat aan? En dan heb je het net weer een beetje op de rit, komt de volgende klap.

Zeker is dat wij hiervoor politieke stabiliteit nodig hebben. Juist die lijkt nu ver te zoeken. In januari viel het kabinet over de toeslagenaffaire. Sinds medio maart wordt er al gezocht naar mogelijkheden om een coalitie te vormen. In het Haagse heeft men blijkbaar het woord “gunne” nog niet begrepen. Immers door te gunnen ontstaat ruimte. Door te gunnen ben je feitelijk aan het zaaien waarbij het doel oogsten is.

Ik gun de politieke partijen elkaar de ruimte te geven die nodig is de stijve poten in te trekken en te kijken naar het grote belang. Laat alle politieke belangen los en kijk wat er nodig is. Hoe kunnen wij voorkomen dat de tweedeling een wig gaat vormen? Doel is de BV Nederland in de lucht te houden en met goede plannen daarvoor te komen.

Daarom gun ik politiek Den Haag heel veel wijsheid en snelheid en u een gezond en ondernemend 2022.

DienstverleningAccountancyWoerden