Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

Hanos Utrecht ondergaat grote verbouwing

Het aantal horecazaken in Utrecht groeit. Dat betekent dat het aantal klanten van de luxe horecagroothandel HANOS óók groeit. Om de vele restaurants, koffiebarretjes, boetiekhotels en eetcafés te kunnen blijven bedienen, gaat HANOS het komende jaar verbouwen. En hoe! ‘De oppervlakte wordt meer dan verdubbeld en het gehele pand krijgt een nieuwe, frisse en eigentijdse uitstraling’, vertelt vestigingsmanager Marcel van Gent.

HANOS heeft het gehele logistieke traject in eigen beheer. Klanten worden rechtstreeks beleverd vanuit het distributiecentrum van de vestiging zelf. ‘Elke ochtend vertrekken vanuit hier veel vrachtwagens om te bezorgen, en dat worden er steeds meer. Onze magazijnen en de laad- en losdocks barsten dus uit hun voegen.’ Toen de bedrijven gevestigd aan de achterzijde van het pand van de HANOS één voor één vertrokken, was dit voor HANOS een uitgelezen kans. ‘Inmiddels zijn alle panden in ons bezit en zijn we begonnen met de verbouwing. Door de gebouwen én de weg die er nu nog loopt bij ons pand te betrekken, wordt de vestiging veel groter. En mooier, natuurlijk!’

Fris, eigentijds en duurzaam
Naast het hele logistieke gedeelte, worden ook de bedrijfskantine en kantoren opnieuw ingericht, wordt de parkeerplaats vergroot en de winkel aangepakt. ‘De buitenkant van het pand gaat de luxe uitstralen die je binnen in de winkel nu al voelt. Het hele pand wordt herkenbaar paars en er komen veel raampartijen in. Daardoor zien de bezoekers de plek waar ambacht en gastronomie samenkomen al als ze aan komen rijden’, legt Marcel uit. Er zijn allerlei plannen op culinair gebied en alle afdelingen worden verbouwd en vergroot, waardoor zowel het assortiment van food als non-food flink gaat uitbreiden. Bij de herinrichting en verbouwing van de afdelingen staat duurzaamheid voorop. ‘Er wordt geïnvesteerd in nieuwe koelsystemen en klimaatbeheersing. Ook gaan we op de groente-afdeling verschillende temperatuurzones inrichten. Bananen, avocado’s en sla bewaar je namelijk niet op dezelfde temperatuur als harde groenten. Zo zorgen we ervoor dat producten langer mooi blijven en gaan we derving van voedsel tegen.’

Zomer 2022
De planning is dat de gehele verbouwing in de zomer van 2022 is voltooid. Omdat er zoveel ruimte bij komt, kunnen de afdelingen steeds verplaatst worden en blijft de winkel gedurende de hele verbouwing open. Marcel kijkt uit naar het eindresultaat. ‘Voor onze medewerkers wordt het veel prettiger en efficiënter werken en voor onze klanten verbetert de winkelervaring. Met deze gloednieuwe vestiging sluiten we perfect aan op de wensen van de horeca.’ 

InterviewGroothandelFood (groothandel)Retail (groothandel)Utrecht