Held

Quote_teken_links

‘Mijn vader is mijn held’

Mark

Mark Pot is de vijfde generatie bij POT Verhuizingen/Logistiek en sinds 2016 directeur/eigenaar van het familiebedrijf. Mark is als ondernemer gefocust op innovatie en kwaliteit en altijd op zoek naar verbinding. POT Verhuizingen/Logistiek

Voor de coronacrisis was het thema “Helden” al door de redactie van OnderNamen gekozen. Nu we kennis hebben gemaakt met corona is het thema meer dan enkel een leuk onderwerp voor de zomereditie. In moeilijke tijden houden we ons vast aan onze helden en halen we hier kracht uit. Een mooi thema dus om over te praten en over te schrijven.

Op de vraag wie mijn held is kan ik volmondig antwoorden: mijn vader Wim. Net als veel andere kinderen was ook mijn vader vroeger mijn held. Naarmate we ouder worden kan dit gevoel veranderen. Bij mij heeft dit gevoel juist een extra dimensie gekregen vanaf het moment dat we naast een vader-zoonrelatie ook samen gingen ondernemen. Vol trots kan ik zeggen dat mijn vader nog steeds mijn held is. Toch wel bijzonder, als ik er over nadenk. Het is in deze tijd goed om ook bij dit soort mooie dingen stil te staan. Viereneenhalf jaar geleden ben ik toegetreden tot de directie van ons familiebedrijf en ben ik met Wim intensief gaan samenwerken. Sinds een half jaar zijn onze rollen omgedraaid. Binnen onze driekoppige directie werken we nog steeds nauw samen, maar ik ben nu eindverantwoordelijk. Ik heb mijn vader de afgelopen jaren nog beter leren kennen. En daar is mijn grote waardering vanuit het zakelijke perspectief echt vandaan gekomen. Het is geen makkelijke opgave om als oudere generatie het stokje over te dragen terwijl je nog vol actief kan en wil zijn.

Mijn vader is een echte ondernemer en doet dat met heel veel passie en een hele duidelijke visie. Overdragen en loslaten is dan niet altijd makkelijk denk ik. Ik trek duidelijk de parallellen tussen ondernemen en estafettelopen. Je traint en begint de wedstrijd als team, maar daarna geef je het stokje over en neem je gas terug. In ons geval is Wim niet gaan afremmen, maar heeft hij aangehaakt en is hij volledig meegegaan in de nieuwe ontwikkelingen. Samen groeien en bloeien; dat vind ik heel bijzonder. In mijn column in de afgelopen wintereditie van OnderNamen schreef ik dat een combinatie van de oude en de nieuwe generatie de toekomst heeft. En dat is precies wat ik enorm aan Wim en aan ons bedrijf waardeer. De nieuwe generatie in ons bedrijf is een prachtige combinatie van personen, een mix van jong tot ervaren, van praktijk en theorie en van snel schakelen, maar ook zorgvuldig richting kiezen. Mijn vader is mijn held.