Quote_teken_links

HOEVERIJK MAAKT WIJK
BLOKHOEVE COMPLEET

Hoeverijk. Dat is de naam voor de ontwikkeling van het laatste deel van de wijk Blokhoeve in Nieuwegein. Dinsdag 7 mei tekenden de gemeente Nieuwegein, ontwikkelaar VOF Trebbe / Lunee en corporatie Jutphaas Wonen een overeenkomst.

Nu kunnen de ideeën voor woningen, een supermarkt, een klim- en bergsportcentrum, horeca, fitnesscentrum, buitenschoolse opvang en groen verder worden uitgewerkt. ‘Hoeverijk is niet alleen voor bewoners van de wijk Blokhoeve een mooie ontwikkeling. Ook voor overige bewoners in onze gemeente en zelfs daarbuiten’, vindt wethouder Hans Adriani. ‘Het wordt een aantrekkelijke plek om te wonen, leven, werken, leren, sporten en ontspannen. Hoeverijk voorziet in de woonbehoefte.’

Met de bouw van 62 koopwoningen, 50 studio’s en 65 sociale huurappartementen sluiten de plannen voor Hoeverijk goed aan bij de Woonvisie en de Toekomstvisie van de gemeente. ‘Voor Jutphaas Wonen is het gevarieerde aanbod in de type en grootte van de sociale huurwoningen een waardevolle aanvulling voor de woningvoorraad. Hiermee kunnen we jongeren maar ook oudere woningzoekenden bedienen’, aldus Marco van Dijk, Hoofd Wonen en Vastgoed bij Jutphaas Wonen.

Hein Trebbe jr. en Arthur van Neerijnen, VOF Trebbe / Lunee, zijn trots op de bereikte mijlpaal. ‘Hoeverijk is het bewijs dat je met een open houding en samenwerking verder komt.’

Foto: v.l.n.r.: Arthur van Neerijnen (Lunee), wethouder Hans Adriani, Bram Lipsch (Jutphaas Wonen) en Hein Trebbe jr (Trebbe)