Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel

Paul Oosterlaken is directeur van Kiremko uit Montfoort.
po@kiremko.com

IK BEGRIJP HET NIET

15 oktober 2021 | 2 minuten lezen

Ik zal wel een knorrige en conservatieve ondernemer zijn maar er zijn dingen die ik niet begrijp. We hebben allemaal last gehad of hebben nog steeds last van de coronaellende.De ene sector meer dan de andere. Maar eindelijk mogen we weer wat of eigenlijk… heel veel.

Met een QR-code mogen we naar een restaurant, de bioscoop of het theater om maar een paar dingen te noemen. Je zou denken dat artiesten, theaters en restaurants blij zouden zijn. Op de meeste plekken waar ik kom zijn ze dat ook maar er zijn er een aantal die niet blij zijn en dwars op de rails gaan liggen. Eerst janken, piepen en zeuren om steunmaatregelen die nooit hoog genoeg zijn maar nu er eindelijk weer meer kan, weigeren want het gebruik van de QR-code zou zorgen voor een tweedeling in de maatschappij. Het zou zorgen voor dwang en drang om je te laten vaccineren.

 

‘Het is uiteraard heel goed mogelijk dat sommigen dit als zodanig ervaren. Ook dat mag in ons land’

Het is uiteraard heel goed mogelijk dat sommigen dit als zodanig ervaren. Ook dat mag in ons land. Iedereen heeft recht op zijn eigen mening. Net zo goed als iedereen het recht heeft om zich te laten vaccineren of zich te laten testen. Wat deze weigeraars niet zien is dat zij exact doen wat ze de overheid verwijten.

Door hun weigering om op te treden of open te gaan brengen zij anderen schade toe. Freelance-medewerkers hebben geen inkomen, leveranciers kunnen geen goederen leveren en verliezen omzet. Theaterzalen blijven leeg maar de medewerkers moeten wel betaald worden terwijl er geen inkomsten zijn. Dat allemaal om de samenleving te dwingen om hun zienswijze te volgen.

GroothandelFood (groothandel)Lopikerwaard