Zoeken
Onze Uitgevers
Rosanne Zijerveld-Bader
Nick van Baaren
Marlon de Jager-Wessel
IMPULS VOOR WONINGBOUW IN RIJNHUIZEN
17 september 2020 | 1 minuten lezen

Gemeente Nieuwegein ontvangt ruim 1,8 miljoen euro uit de woningbouwimpuls van het rijk om versneld 1.000 extra woningen in de wijk Rijnhuizen te realiseren. Dit maakte minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bekend op de dag dat de gemeenteraad bijeen kwam om te praten over de grondexploitatie voor Mooi Rijnhuizen. Mede door deze bijdrage kan de openbare ruimte in de van oorsprong kantorenwijk zo ingericht worden, dat je er prettig kunt wonen, leven en recreëren.

Hans Adriani, wethouder van wonen, bouwen en transformeren in Nieuwegein is blij met de impuls van het rijk. ‘Dit is goed nieuws voor bewoners en bezoekers van Rijnhuizen en voor woningzoekenden. Nu kunnen de nieuwe woningen er sneller komen en kunnen we van Rijnhuizen een prettige woonwijk maken. Met straten en inrichting passend bij een woonwijk, goed bereikbaar per fiets en met groen en water om te beleven en te recreëren.’

Rijnhuizen is in ontwikkeling van een kantorenwijk naar een wijk met vooral woningen. Vorig jaar besloot de gemeenteraad het aantal woningen voor de wijk te verhogen met 1.000 naar totaal 2.500 woningen. De openbare ruimte is nu vooral ingericht voor de kantoren.

Bouw & VastgoedAannemersbedrijfOnroerend goedOnderhoudArchitectuurLekstroom